Elise Schaap over aanbiedingen uit het buitenland: ’Met een koffer de wereld rondreizen is helemaal niets voor mij’

Voorlopig geen internationale carrière voor de actrice.

Ze vertolkte Danielle Bouman in de Netflix-hits Undercover en Ferry, persifleerde succesvol menig BN’er in De TV kantine en is nu te zien in Mijn vader is een vliegtuig. Elise Schaap is niet meer weg te denken uit de Nederlandse filmindustrie. Toch lijkt ze niet snel van plan om Holland te verruilen voor Hollywood.

Pijlen niet op het buitenland gericht

De afgelopen jaren zien we de talentvolle Elise Schaap in steeds meer films en televisieseries verschijnen, maar een Hollywood-carrière ambieert de actrice voorlopig nog niet, zo vertelt ze in de nieuwste Marie Claire. “Ik krijg weleens aanvragen via mijn agent voor castings (in het buitenland, red), maar meestal kan ik niet omdat ik al verbonden zit aan andere projecten. Ik heb mijn pijlen zelf helemaal niet op het buitenland gericht.”

“Ik vind de vorm die we nu hebben ideaal: hier content maken, die vanzelf internationaal zijn weg vindt.” Daarnaast voelt Elise ook helemaal niet de behoefte om Nederland te verruilen voor een ander land. “Ik ben enorm verknocht aan thuis en ik krijg heel snel heimwee”, vertelt ze daarover. “Met een koffer de wereld rondreizen en maar zien wat de volgende dag je brengt, is helemaal niets voor mij.”

Omgaan met de roem

Als je in zoveel succesvolle films en bekende series speelt, dan zou je bijna denken dat je vaak herkend wordt. Al valt dat volgens de actrice wel mee. “Ik heb er eigenlijk niet zoveel last van”, vertelt Elise over de aandacht die bij haar bekendheid komt kijken.

Volgens de actrice scheelt het daarnaast dat ze weinig van haar privéleven deelt en ze daarom niet continu in de spotlights staat. “Zoveel is er ook niet te vertellen, want ik hou van wandelen. Met een boterham in een zakje. En mijn vriend Wouter en ik spelen thuis gezelschapspellen, dat is ook niet bepaald voer voor de tabloids. Er is gewoon niet zo veel spannends aan mij, alle excessen beleef ik via mijn werk.”

Verder lezen? In de nieuwste Marie Claire vertelt Elise over haar aanvankelijke twijfels over haar rol in Mijn vader is een vliegtuig en hoe regisseur Antoinette Beumer haar uiteindelijk overtuigde de rol aan te nemen. Marie Claire ligt vanaf woensdag 6 oktober in de winkel!

Bron: Jill Waas | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws