Met statement knitwear maak jij dit seizoen de blits 

En wij verzamelden wat inspiratie voor je.

statement knitwear

Knitwear lijkt dit seizoen hipper dan ooit. Cut-outs, knits on knits, cricket jumpers en gebreide jurken zijn trends die we al voorbij zagen komen op de gram. Nog een rage om toe te voegen aan dit rijtje gebreide items? Statement knitwear.

Statement knitwear 

Bij de term statement breisels is er wat ruimte vrij voor eigen interpretatie. Als jij een gebreid item draagt wat voor jouw doen al behoorlijk bold is, dan voldoet het al aan de criteria. Voorbeelden? Een trui met een print – als je normaal nooit aan opdrukken doet – of een over the top chunky trui. Het kan zelfs zo simpel zijn als een trui dragen in een opvallende kleur.

Ook cut-out truien vallen onder statement truien, en anders wel jumpers met veel details, denk aan franjes of glitters. Overigens gaat deze trend wel verder dan alleen truien en sweaters. Ook gebreide jurken passen prima binnen het statement knitwear-idee. Wij verzamelden wat inspiratie voor je!

Valentino

De trui die dit moment écht furore maakt, is de Oversized Feather-Embellished Cable-knit Wool Sweater van Valentino. Met de witte creatie maak je zeker een statement en verscheidene influencers werden al in de trui gespot, waaronder Camille Charriere en Leonie Hanne.

Fashion
  • Who What Wear
  • BrunoPress, Instagram