Samen schoonmaken kan je relatie een boost geven

En het is ook nog eens goed voor het huishouden.

Samen schoonmaken kan je relatie boosten

Doe jij thuis de was, ruim jij de vaatwasser in, maak jij de bedden op en voert je partner weinig uit? Dan is het tijd voor verandering! Stellen die samen het huishouden doen, schijnen namelijk minder snel een conflict te hebben en zouden gelukkiger zijn in de relatie.

Verandering

Volgens onderzoekers is het is belangrijk om direct goed te beginnen. De eerste twee jaar van een relatie zijn cruciaal voor het eerlijk verdelen van de taken. Vaste patronen zijn namelijk moeilijk te doorbreken. Een oneerlijke taakverdeling kan uiteindelijk leiden tot conflicten en een minder gelukkige relatie. Enne, dat wil je niet. Woon je al een tijd samen en zijn de taken oneerlijk verdeeld? Maak dan een nieuwe verdeling, zodat je oude (vervelende) gewoontes doorbreekt.

Lees ook: Deze huishoudelijke taak werkt blijkbaar geweldig tegen stress

Financiën

Hebben jullie een gezamenlijke rekening, hypotheek of iets anders dat bijgehouden moet worden? Reken het bijhouden van deze financiën dan ook als een huishoudelijke taak. Dit wordt vaak niet altijd als een huishoudtaakje gezien, maar het is natuurlijk wél in jullie gezamenlijke belang. Het is dan ook eerlijk om deze taken mee te rekenen, voor de meest eerlijke verdeling.

Lifestyle
  • Marie Claire
  • iStock