Dit zegt het lengteverschil tussen jou en je partner over je relatie

Een onderzoek om met een korreltje zout te nemen, maar dat best leuk is om even in te kijken.

lengteverschil

Vergeet compatibility, vergeet onvoorwaardelijk vertrouwen en maak je vooral geen zorgen om jullie al dan niet matchende karaktereigenschappen. Wil jij een gelukkige relatie? Dan moet je gewoon naar iemands lengte kijken. Tenminste, dat beweren Zuid-Koreaanse onderzoekers.

Happy relationship

De één kijkt bij een eerste ontmoeting naar de schoenen of kledingstijl, de ander naar haarkleur of ogen. Ook belangrijk, maar waar je volgens onderzoek op zou moeten letten, is de lengte van je partner. Als je een gelukkige relatie wil hebben, kun je namelijk beter een langere partner uitzoeken, zo blijkt uit onderzoek.

Onderzoekers van de Konkuk University in Seoul bestudeerden de gegevens van 7850 vrouwen en kwamen tot een verrassende ontdekking. Vrouwen met een langere man of vrouw zijn namelijk gelukkiger met hun relatie. “Een groter lengteverschil zorgt voor een gelukkigere relatie”, valt te lezen in het onderzoek.

Korreltje zout

Waarom we precies van een langere partner houden, wordt uit het onderzoek niet geheel duidelijk. Het zou iets te maken kunnen hebben met een veilig gevoel. Lang associëren we nog weleens met bescherming. Of om praktische redenen, misschien om wél bij dat bovenste plankje in de keuken te kunnen komen?

Het positieve effect van een groter lengteverschil op de relatie duurt volgens onderzoek dan ook niet voor eeuwig. Vooral in de beginfase van de relatie zouden we blij worden van een lange partner. Hoe langer je bij elkaar bent, hoe minder het lengteverschil uitmaakt.

Een leuke fun fact, maar neem het dus vooral met een korreltje zout. Een gelukkige, gezonde en fijne relatie heeft namelijk te maken met véél meer zaken dan alleen een lengteverschil.

Lifestyle
  • Dingen voor Vrouwen, Science Direct
  • The Notebook