Aha! Zo kun je breakouts na New Year's Eve voorkomen

You're welcome!

breakouts

De kerstdagen zijn inmiddels achter de rug, maar 2021 heeft nog een feestje voor ons in petto: oudejaarsdag. De glaasjes bubbels vloeien dan rond middernacht vaak rijkelijk en ook tegen de oliebollen zei je eerder die avond waarschijnlijk geen nee. En dan is er ook nog de kans dat je voor die ene keer je make-up oplaat wanneer je moe naar bed gaat. Al deze dingen kunnen van invloed zijn op je huid. Wij delen daarom graag een paar tips, zodat je eventuele puistjes in het nieuwe jaar kunt voorkomen.

Zorgt make-up voor oneffenheden?

Volgens Johanna Ward, een cosmetische arts, kan alles wat je op je huid aanbrengt voor oneffenheden zorgen. Dit komt voornamelijk door op olie gebaseerde make-upproducten. De olie verstopt de poriën, waardoor je eerder last van acne kunt krijgen. Het is dus belangrijk om altijd je make-up er af te halen en je huid goed te reinigen.

Hoe je precies het beste voor je huid kunt zorgen? Wij delen zes waardevolle tips.

1. Reinigen is key

Nadat je je make-up eraf hebt gehaald, is het belangrijk om nogmaals de huid goed te reinigen met bijvoorbeeld micellair water. Dit zorgt ervoor dat echt al het vuil en dode huidcellen worden verwijderd.

2. Kies voor minerale make-up

Het laat je huid 'ademen', zodat het je poriën niet verstopt.

3. Leer ingrediënten kennen

Vermijd bijvoorbeeld make-up met ingrediënten zoals lanoline, isopropylmyristaat, siliconen en dimethicone, omdat deze juist de poriën kunnen verstoppen.

4. Hydrateren

Hydrateer je huid met een olievrije moisturizer of bespreek met de schoonheidsspecialist welk product het beste bij je past.

5. Gebruik een gezichtsmasker

Pas alleen op dat je dit niet te vaak doet, want dit kan juist weer voor acne zorgen.

6. Een schone basis

Zorg ervoor dat je huid goed gereinigd is voordat je make-up aanbrengt. Gebruik je kwasten? Maak deze minstens één keer per week schoon. En als je liever je handen gebruikt, was deze dan eerst voordat je aan je gezicht zit.

Beauty
  • Inga Seliverstova