Eyelighter: de nieuwe highlight-trend die je ogen groter laat lijken

Beautykenners bestempelen de trend bovendien als het frissere alternatief voor de smokey eye.

Eyelighter

De wondere werking van een goede highlighter onderschatten we ook anno 2021 niet. Met het product kun je je gezicht contouren en voorzien van een mooie glans. Vaak kun je dit effect al bereiken door er slechts wat van aan te brengen op je jukbeenderen, maar wist je dat je met de juiste highlight-techniek ook je ogen groter kunt laten lijken? We're talking eyelighter, de nieuwste trend op make-upgebied.

Highlighter, maar dan voor je ogen

Eyelighter is de trend du moment en perfect voor de feestdagen, zo verkondigen tig beautybloggers al op sociale media. Zij gebruiken momenteel highlighting-technieken rondom de ogen om zo de illusie van stralendere, maar ook grotere ogen te creëren.

De eyelighter-trend wordt op allerlei verschillende manieren toegepast, zo vertelt M.A.C director of Makeup Artistry, Terry Barber, aan Glamour. "Van een wit lijntje onder de ogen in jaren zestig-stijl tot futuristische parels tot het enkel dragen van ijzig bleke oogschaduw", vertelt de make-upexpert. De trend is momenteel volgens de kenner in trek, omdat mensen een frisser alternatief zoeken voor de klassieke smokey eye.

DIY

Barber legt uit dat je bij deze techniek de make-up op een zachte manier aanbrengt, zodat de kleuren die jij gebruikt op een zo natuurlijk mogelijke manier in elkaar overlopen. Hierbij is het van belang dat je ijzige tinten gebruikt of kleuren met parelmoerpigmenten. Dit om het licht beter 'mee op te vangen'. Hiermee kun je je ogen groter laten lijken.

Je kunt ervoor kiezen om alleen een eyelighter aan te brengen, maar hoewel de make-up best subtiel aangebracht kan worden, is het nu eenmaal best een eyecatcher (pun intended). Barber benadrukt echter dat je de trend op elke gewenste manier kunt aanbrengen. Wil jij het bijvoorbeeld dragen met een mooie eyeliner of nepwimpers? By all means. Het combineren met een statement lippenstift? Lekker doen! Het gaat er immers om dat jij je er prettig bij voelt en dat jij het mooi vindt.

Beauty
  • Glamour, Her.ie
  • BrunoPress, Instagram