6 romantische date night-ideeën voor als je oudejaarsdag alleen met je partner doorbrengt

Ook als je oud en nieuw alleen met je partner viert, kun je het op de volgende manieren romantisch en speciaal maken.

date night

Net als vorig jaar gaan we weer een corona-oudejaarsdag tegemoet. Jammer, maar het is niet anders. Grote feesten zitten er niet in en daarom kiezen sommigen ervoor om samen met hun partner thuis te blijven. Klinkt misschien wat saai, maar dat hoeft het écht niet zo te zijn. Met deze tips maak je er een spetterend feest voor twee van.

1. Pak uit met een duur diner

Helaas zit een luxe diner in een chic restaurant er dit jaar niet in, maar dat betekent niet dat je thuis niet groots kunt uitpakken. Haal alle ingrediënten in huis voor een heerlijk drie- of viergangendiner en sloof je samen met je partner uit in de keuken. Of bestel een speciaal menu bij een lokaal restaurant. Op die manier steun je de horeca een beetje én kun je genieten van heerlijk eten zonder er zelf al te veel voor hoeven doen. En laten we niet vergeten dat het ook nog eens superromantisch is. Win-win!

2. Dof jezelf op voor een thema-avondje

We hebben het hele jaar al in joggingpak thuisgezeten, dus het is hoog tijd om jezelf weer eens op te doffen. Haal je mooiste glitterjurkje uit de kast, zet je haren in de krul en pak uit met je highlighter en lippenstift. Laat ook je partner zijn of haar mooiste outfit aantrekken. Geef ook je woonkamer een feestelijk tintje met ballonnen, slingers en gezellige lampjes. Als je het echt een feestje wil maken, zet dan jullie favoriete muziek op en haal de fles champagne uit de koelkast. Time to party!

3. Ga op een spontane vakantie of staycation

Heb je een paar vrije dagen rond oud en nieuw? Waarom zou je het nieuwe jaar dan inluiden vanaf de bank, als je het ook ergens anders kunt vieren? Oud en nieuw in Londen, Parijs, Berlijn of zelfs New York: het kan allemaal. Je hoeft natuurlijk niet ver weg te gaan, ook een staycation in Nederland is absoluut een leuk en romantisch idee. Luid het nieuwe jaar samen met je partner in in een luxe hotel of ergens in een huisje op de Veluwe. Dat is toch wel een tikkeltje specialer dan gewoon vanaf de bank, toch?

4. Houd een filmmarathon

Alhoewel, met een avondje bankhangen is ook niets mis. Fleece dekens? Veel popcorn? Kaarsjes aan? Check, check, check. En laten we de goede films niet vergeten. Kruip lekker tegen je partner aan en kijk samen naar Harry Potter of alle kerstfilms die je nog wilde zien. Of maak samen een lijst van alle films die jullie willen zien en gooi met een dobbelsteen om te bepalen welke jullie als eerst gaan kijken.

5. Vier het met je (schoon)ouders

Voor de een zal dit de grootste nachtmerrie zijn, maar voor veel anderen is het een heel leuk idee om oud en nieuw weer eens ouderwets gezellig bij de (schoon)ouders te vieren. Gezellig met zijn allen aan de fles bubbels, lekker kletsen, herinneringen ophalen en spelletjes spelen. Ook je (schoon)ouders zullen dit ontzettend leuk vinden.

6. Organiseer een spelletjesavond

Geen zin om naar je (schoon)ouders te gaan? Nodig dan een stuk of vier vrienden uit voor een spelletjesavond. Verzamel de leukste bordspellen, snacks en natuurlijk voldoende drank en tel samen spelenderwijs af tot middernacht. Met z’n tweetjes thuis? Dan kunnen jullie ook wat spicy spelletjes spelen. De winst? Die felbegeerde zoen om klokslag 12 uur, en dat privéfeestje kun je natuurlijk voortzetten op welke manier dan ook. If you know what we mean.

Lifestyle
  • Dingen voor Vrouwen
  • iStock