Van felgekleurde pakken tot gebreide jurken: dit zijn de streetstyle-trends du moment

Zocht je nog even een excuus om je garderobe te spekken? We got your back.

streetstyle trends

Nieuw jaar, nieuwe trends en nieuwe manieren om je garderobe een refresh te geven. Al is het maar de vraag of het nodig is. De trends du moment staan niet alleen in het teken van nieuw, maar ook van oud: zo zien we een aantal smaakmakers van vorig jaar weer terug op straat.

Trends van dit moment

Met de komst van mode-influencers worden trends niet meer alleen geboren op de catwalk, maar ook gewoon op straat – en zelfs in de slaapkamer tijdens het schieten van die mirror selfie. Sommige van die outfits zijn behoorlijk extravagant, andere minder. Neem nu de volgende outfits. Fashionable eyecatchers, maar niet te overdreven voor het alledaagse leven.

Pakken in felle kleuren

Strak in pak is niet saai en zakelijk. Dat hoeft het in ieder geval niet te zijn. Dit jaar voegen we extra kleur toe aan onze business ensembles. Vorig jaar stonden pakken in pastelkleuren centraal, maar we gaan nu een stapje verder en dragen neonkleurige pakken. Maak de look af met contrasterend gekleurde accessoires.

Kleurrijke tassen

Pakken zijn niet de enige stukken die we in felle kleuren gaan zien, ook voor tassen geldt bold, bolder, boldest. Wanneer je voor een outfit in neutrale kleuren kiest, kan een kleurrijke tas je statement piece zijn.

Botertinten

Neonkleuren of felle tinten niet helemaal jouw ding? No need to worry, ook zachte kleuren blijven in. Beige of witte monochroom outfits doen het dit seizoen ook goed. Voeg een speels element toe door beige met witte items te combineren.

Gebreide jurken

Een trend die voorlopig nog niet op z’n retour is: de gebreide jurken. De afgelopen jaren won de jurk al aan terrein en we blijven ‘m in 2022 terugzien. Verkrijgbaar in nauwsluitende versies of juist in losse varianten: voor ieder wat wils.

Gilets

Modekenners voorspelden al dat mode steeds meer genderfluïde zou worden. Niet zo verrassend dus dat ook het gilet in 2022 z’n opwachting maakt. Het maakt oorspronkelijk deel uit van een klassiek tree-piece pak voor mannen, maar is nu onderdeel van menig vrouwengarderobe. Verschilletje: we matchen ‘m niet met een blazer in dezelfde kleur, maar dragen het gilet dit seizoen casual boven een spijkerbroek of met een niet-matchend jasje.

Fashion
  • Who What Wear
  • BrunoPress, Instagram