Deze schoenentrend uit de seventies wordt dit seizoen een dikke hit

De jaren ’70 komen ook in 2022 weer om de hoek kijken. 

mary-janes

Afgelopen zomer maakte de platformsandaal al furore. Dus kunnen we nu echt verrast zijn dat de platformtrend ook in 2022 voortzet? Yes, you guessed it right, de platformschoen gaan we ook dit seizoen weer zien en fashionexperts en influencers zetten massaal in op de mary-jane.

De eerste comeback in 2022

Een nieuw jaar en een nieuwe comeback. De mary-jane-schoen die in de jaren zeventig zo geliefd was, lijkt opnieuw de harten van modeliefhebbers te stelen. Aan het eind van vorig jaar spotten we de stompschoen al bij menig influencer op Instagram en de populariteit van de schoen lijkt alleen maar toe te nemen. Zo lijken ook modedesigners een plekje voor de schoen te hebben in hun SS22-collecties.

Nodaleto

De terugkeer lijkt daarnaast ook toe te schrijven aan het merk Nodaleto. Nooit van gehoord? Niet zo gek, want het schoenenmerk zag pas in 2019 het licht. Het merk zet zich in op schoenentrends uit de ’70's en ’90’s en dus ook op de mary-jane. Modemeisjes zijn gek op de items van dit merk en ook celebrities als Bella Hadid en Olivia Rodrigo zijn dragers van de schoenen. En dus veel influencers. Bekijk hieronder hoe zij hun mary-jane’s stylen.

Kleur

Aanvankelijk kwam de schoen in best wel grungy kleuren. Denk aan zwart of ox red, maar vandaag de dag zien we mary-janes ook in vrolijkere kleuren. Van babyblauw tot pastelgroen en van wit tot een opvallend glittertje.

Comfort

Natuurlijk gaat het bij de mary-jane niet om een stiletto van het kaliber 'balanceren op de rand van de Himalaya', maar helemaal comfortabel is het misschien niet als je de hele dag op de oogstrelende schoenen loopt. Gelukkig is er wel een trucje waardoor je wat makkelijker op jouw mary-janes kunt blijven lopen en dit kun je doen met droogshampoo! Door droogshampoo op de binnenkant van de zool te sprayen (wel van een afstandje) voorkom je dat je in de schoen naar voren glijdt. Scheelt alweer een hoop!

Bron: Who What Wear | Beeld: BrunoPress, Instagram

Fashion
  • Who What Wear
  • BrunoPress, Instagram