Deze lipbalm van slechts een paar euro is Kate Beckinsales ultieme favoriet

Voor zachte en gehydrateerde lippen.

Het is de staple in vrijwel elke vrouwentas: een lippenbalsem. Ook in de handtas van actrice Kate Beckinsale ontbreekt een dergelijke balm niet en haar favoriet blijkt verrassend betaalbaar.

Beauty with brains

Of ze nu voor een full glam look gaat of voor een bescheidener make-upje (of zelfs geen make-up), actrice Kate Beckinsale ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Een kwestie van goede genen, goede voeding en een beetje van de juiste verzorgingsproducten. Uiteraard is Kate much more dan haar prachtige voorkomen. Ze ontving verscheidene Critics Choice Award-nominaties voor haar rollen in de films Love & Friendship en Nothing But the Truth, heeft een bovengemiddeld hoog IQ en ze zette zich in voor tig liefdadigheidsprojecten. Toch konden we niet anders dan ons afvragen aan welke verzorgingsproducten de actrice verknocht is. En het antwoord op die vraag zint ons wel.

Het is namelijk de budget-friendly The ChapStick Skin Protectant die Kate graag gebruikt om haar lippen te hydrateren. Onlangs onthulde de actrice dit in een interview met People. Ze noemde de lip balm haar ‘absolute jam‘. In vrijwel elke Amerikaanse supermarkt en drogisterij kun je de lippenbalsems van dit merk op de kop tikken voor slechts een paar dollar. Gelukkig voor ons, de overzeese beauty-lovers, kun je de balsem ook online bemachtigen voor slechts een paar euro per stuk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ChapStick (@chapstick)

Hoofdingrediënt

Het ChapStick-product is perfect om droge, schrale lippen te verzachten en te genezen. De balm heeft dit effect omdat het petrolatum bevat. Dit is een soort gelei dat de huid hydrateert en beschermt omdat het een waterafstotend laagje op de lippen vormt. Verscheidene dermatologen raadden aan om een lippenverzorging met petrolatum of anders wel shea butter te gebruiken.

“In tegenstelling tot de rest van de huid, die een dik stratum corneum (dode cellaag) heeft voor extra bescherming, hebben de lippen dat niet. Ze zijn dus vatbaarder voor uitdroging in de winter”, vertelt dermatoloog Heidi Waldorf aan Harper’s Bazaar USA.

Dus do as Kate Beckinsale does en schaf een goede lippenbalsem aan.

Bron: People, Harper’s Bazaar USA | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws