Van unisex tot interstellar: dit worden volgens experts de populairste babynamen

Lees ook

Een babynaam kiezen is een van de eerste dingen die nieuwbakken ouders moeten doen. Er zijn genoeg factoren die de naam van de kleine kunnen beïnvloeden. Vernoemen naar een (groot)ouder? Inspiratie opdoen uit een serie? Of gewoon kijken naar de trends van dit moment. 

Trends

Wanneer het op babynamen aankomt, zijn er elk jaar weer een paar trends te ontdekken. Elk jaar komt het ouder- en zwangerschapsplatform The Bump met een rapport waarin het de babynamentrends voor het komende jaar voor de Verenigde Staten voorspelt. En hoewel wij natuurlijk op Hollandse bodem vertoeven, volgen we vaker dan zelden de trends uit de VS op. Daarom delen wij de babynamentrends die in 2022 booming zullen zijn.

Unisex namen

Namen die voor zowel jongens als meisjes geschikt zijn, kennen we al jaren. Denk aan Robin en Renee. Toch voorspellen experts van The Bump dat baby’s het komende jaar steeds vaker een unisex naam krijgen. Namen die volgens het platform in trek zullen zijn, zijn: Kai, Luca, Quinn, Jayden, Elliot, River, Alex, Andrea, Remi en Rowan.

Ode aan de natuur

Sinds de pandemie uitbrak, is de natuur een grotere rol gaan spelen in het leven van vele mensen. Die liefde voor de natuur vertaalt zich nu ook door naar namen die de natuur eren. Dit bevestigde niet alleen The Bump, maar ook de experts van de naamgevingswebsite voor baby’s Nameberry. Volgens laatstgenoemde gaan met name de volgende namen veel gegeven worden: Wren, Ivy, Jasper, Parker, Sienna, Willow, Clayton, Hazel, Ashton en Laurel.

Vintage namen

Namen die vroeger populair waren? Die gaan we dit jaar ook weer meer horen. The Bump voorspelt dat men met name naar de jaren 50 zal kijken voor inspiratie. In de VS zijn dat namen als: Nancy, Sharon, Kathleen, Pamela, Margaret, Dennis, Terry, Wayne, Eric en Martin. Wij zijn benieuwd of nieuwbakken ouders in Nederland hun kroost vaker de namen Janneke, Peter, Jan of Hendrik zullen geven.

Interstellaire namen

Ook elementen als de ruimte en lucht spelen dit jaar een rol in het kiezen van namen. Trending zijn vooral hemelse namen, zoals Aurora, Leo, Atlas, Orion, Skye, Nova, Celeste, Luna, Apollo en Soleil.

Bron: Huffpost | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook