Zin in een frisse neus? Ga voor deze actieve uitjes in de buitenlucht

Zo vermaak je jezelf wel in de wintermaanden.

Lees ook

Voor sommigen is de winter het favoriete seizoen. Voor anderen kan deze periode niet snel genoeg voorbij zijn. Wat je er ook van vindt, we moeten er nou eenmaal doorheen en dan kunnen we er maar beter het beste van maken. En dat betekent niet dat je de hele dag binnen moet blijven onder een dekentje op de bank. Ook in de winter kun je prima dingen ondernemen in de buitenlucht.

Winterse wandeling

Wandelen in de winter is heerlijk. Als je graag een frisse neus wilt halen dan is wandelen op een koude dag een heel goede optie. Ga er lekker op uit en geniet van wat de natuur je te bieden heeft. In winter ontdek je weer heel andere dingen dan in de zomer. Zeker wanneer het heeft gesneeuwd waan je jezelf even in een sprookjesachtige omgeving. Dat jij degene bent die de eerste voetafdrukken in de verse sneeuw zet is altijd een heerlijk gevoel.

Wandelen in de winter vereist wel een klein beetje voorbereiding. Houd rekening met de temperatuur en dan vooral de gevoelstemperatuur. Door de wind kan het nog flink wat kouder aanvoelen dan wat de thermometer aangeeft. Wanneer je een lange tocht maakt is het wel zo fijn om ervoor te zorgen dat je comfortabel bent. Kleed je dus warm genoeg aan. Dit doe je door verschillende laagjes aan te trekken. Zorg ook dat je hoofd warm blijft door een muts te dragen en handschoenen zijn ook niet verkeerd. Om je voeten lekker warm en droog te houden tijdens een wandeling kun je het beste goede wandellaarzen dames aantrekken.

Barbecue in de winter

Heb je zin in gerechten van de barbecue? Dan hoef je daar echt niet mee te wachten totdat we zomerse temperaturen hebben bereikt. Barbecueën kan het hele jaar door, dus ook in de winter. Nodig gezellig wat vrienden uit en ontvang ze met een warme chocolademelk of dampende mok glühwein. Je kunt er voor kiezen om het eten buiten te bereiden op de barbecue en vervolgens binnen op te eten. Een andere optie is om een gezellig vuurtje te maken en met je gezelschap rond het vuur te gaan zitten. Laat je gasten van te voren wel even weten dat ze zich extra warm aankleden.

Qua gerechten maakt het niet veel uit of je nu in zomer of de winter een barbecue organiseert. Je kunt kiezen voor iets dat snel gaar is zodat je niet lang buiten hoeft te staan. Maar je kunt ook gaan voor een iets dat juist een langere gaartijd heeft. Op die manier hoef je alleen maar af en toe te controleren hoe het gaat en niet lang buiten te staan. Een barbecue in de winter moet overigens ook echt buiten staan. Plaats hem dus niet in de schuur of een andere afgesloten ruimte.

Dagje of weekendje strand

Een dagje strand alleen leuk in de zomer? Zeker niet! Ook in de winter is het geweldig om een flinke wandeling langs het strand te maken. Ook hier kun je een paar goede outdoor laarzen dames wel gebruiken. Langs de zee kan het behoorlijk waaien, dus goede warme en waterdichte schoenen zijn geen overbodige luxe. Na die tijd heb je een beker warme chocolademelk met slagroom dubbel en dwars verdient. Als de horeca dicht is dan is afhalen altijd nog een optie. Woon je iets verder van het strand en heb je geen zin om heen en weer te rijden op dezelfde dag? Maak er een weekendje weg van. Boek een hotel ergens bij zee en geniet na je wandeling van een kopje koffie op je hotelkamer en kom helemaal tot rust.

Winter bootcamp

Zeker nu de sportscholen nog dicht zijn, zijn we genoodzaakt om thuis of buiten te sporten. Laat je door het koude weer niet tegenhouden om voor die laatste optie te gaan. Belangrijk is wel dat je je goed aankleed. Tijdens je training ga je automatisch zweten en wanneer je niet de juiste kleding draagt, blijft de kleding nat en raak je juist sneller onderkoeld. Zorg dus voor een stof die het zweet goed kan afvoeren en je droog houdt. Na afloop is het belangrijk niet te snel af te koelen en dus gauw de warmte op te zoeken. Trommel je vrienden op en sluit je aan bij een bootcamp training bij jullie in de buurt. Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag.

Beeld: Unsplash

Laatste nieuws

Zie ook