Trending: de blauwe winterjas wint rap aan populariteit

Feeling blue was nog nooit zo leuk.

De Siberische temperaturen die we vorig jaar rond deze tijd ervoeren, lijken deze winter uit te blijven. Of de winterjassentrends daarmee ook uitblijven? Zeker niet. Tijdens Copenhagen Fashion Week hulde menig influencer en modekenner zich in een blauwe winterjas en daarmee lijkt een nieuwe trend geboren.

Kleurrijke trend

Jaar na jaar dragen we veelal winterjassen in neutrale tinten. Think bruine teddy’s, zwarte puffers en witte parka’s. Maar dit jaar lijkt het neutrale kleurenpallet passe. Na seizoenen van onopvallende kleuren, gaan we nu massaal aan de kleurrijke jas. Een kleur in particular scoort daarbij hoog: blauw.

Tijdens Copenhagen Fashion Week – dat van 1 tot 4 februari plaatsvond in de Deense hoofdstad – werd de blauwe mantel met furore geshowd. Van shiny bright blue tot pastelblauw. Designers, influencers en modekenners waren meteen weg van de trend en wij vermoeden dat we deze winter nog meer gaan zien van deze trend.

Benieuwd hoe je de blauwe jas kunt dragen? Wij delen een aantal van onze favoriete looks met je.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FIA (@fiahamelijnck)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bojan Zibar (@foto_zibar)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bojan Zibar (@foto_zibar)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Renia Jaz (@venswifestyle)

Trendsetter

Overigens zijn het niet alleen de influencers die de credits voor deze trend op zich kunnen nemen. Het was namelijk het merk Baum und Pferdgarten – dat ook tijdens CHFW showde – dat verantwoordelijk is voor de nieuwe rage. Het succes van de blauwe jas, zo verklaart creative director Rikke Baumgarten, zit ‘m erin dat het een levendige en prachtige kleur is die mooi staat bij elke huidskleur. En inderdaad, de jas staat iedereen prachtig!

Bron: Stylist UK | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws