Ook deze haartrend uit de '00s maakt een comeback

Gen Z weet wel raad met deze trend.

Niet alleen kledingtrends keren terug op de seventies, eighties, nineties en zeroes. Ook kun je er je geld op inzetten dat haartrends uit deze era's een keer een comeback maken. Dit keer de pouf. Deze zogenoemde pinned back pony was enorm geliefd aan het begin van dit millennium en lijkt opnieuw harten te veroveren.

Haarstijl

De ene trend na de andere wordt nieuw leven ingeblazen. Ook de pouf krijgt een revival. Deze haartrend, ook wel de bumpit genoemd, was vaak te zien in de zeroes, met name in 2008. Onder andere Lauren Conrad was tijdens de opnames van The Hills vaak te zien met deze haartrend, maar ook Beyoncé werd hiermee gespot. Bij de pouf slaan mensen met hun pony dit deel van hun haar naar achteren en pinnen ze het met een bobby pin vast.

De trend leek lange tijd achter te blijven in 2008. Met de nadruk op leek. De haarstijl lijkt namelijk aan een comeback te werken. Zo deelde it-girl, influencer en eigenaar van kledingmerk Djerf Avenue Matilda Djerf op Instagram enkele foto's van haar coupe mét pouf. Ook deelde ze hier enkele kiekjes van op het Instagramaccount van haar kledinglabel.

Op Instagram lijkt de trend nog niet echt op gang te komen, maar TikTokkers zijn om. Vele Gen Z's op dit platform delen tutorials over hoe je de haarstijl zelf kunt creëren. En die video's blijken behoorlijk populair. Zo kreeg de tutorial van Julia Carolann maar liefst 851.900 likes, and counting! 

@juliacarolann if bump its come back in style I will have no choice but to riot #fyp #LoveMeMode #y2k #fashiontrends #2010 #trends #bumpit #juliacarolan #foru ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Andere haarstijlen

De Bumpit is niet de enige trend uit dit tijdperk dat terugkeert. Een aantal weken geleden maakte ook de Barbie-ponytail opnieuw furore. Oftewel: de staart die gekenmerkt wordt door de lengte, z’n sleekness en naar beneden hangende gekrulde punten. "De Barbie ponytail is een hoge staart met vaak een krul aan het einde van het haar, ook gaat het vaak gepaard met een zijwaartse pony die over het voorhoofd wordt geveegd”, vertelde haarstylist Salvatore Ierna hier toen over aan Stylist UK. “Het elegante en toch speelse kapsel is geschikt voor alle haartypes.”

Bron: Her.ie | Beeld: BrunoPress, Instagram, TikTok