Zomerklaar en stijlvol: dit zijn de zonnebrillentrends van dit jaar

Deze zomer maken we van onze zonnebrillen weer een statement piece.

Héél even leek het erop dat de mini-brilletjes uit de jaren ’90 definitief een comeback zouden maken. Maar nu blijkt toch dat we dit jaar weer massaal kiezen voor brede brillen, mighty montuurtjes en echte eyecatchers. Dit zijn de zonnebrillentrends die we hebben gespot op Instagram en in streetstyle-kiekjes!

Flinke modellen

Influencers Bishamber Das en Noor Kleinenberg de Groot zetten direct de toon. Met flinke glazen en een breed montuur laten zij zien hoe je deze zomer de zon uit je ogen houdt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bishamber Das (@bishamberdas)

Hoewel Bishamber en Noor allebei voor een donker frame gaan, kun je ook kiezen voor een montuur met een kekke print of hippe kleur. Lizzy van der Ligt geeft hier het goede voorbeeld.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lizzy (@lizzyvdligt)

Vierkante trend

Ook zien we deze zomer volop hoekige monturen voorbijkomen. Vierkant, rechthoekig, rechttoe rechtaan – we kunnen er geen genoeg van krijgen! Aimee Song en Isaya Elais spotten we bijvoorbeeld met een bijzonder hoekig montuurtje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aimee Song (@aimeesong)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ISAYA ELAIS🦋 (@elaisaya)

Ook hier geldt overigens dat je dat dikke montuur moet balanceren met een subtieler kleurtje. Welnee! Zonnebrillen mogen deze zomer echt eyecatchers zijn. Zo zien we op Instagram bijvoorbeeld volop brillen in felle kleuren voorbijkomen. Zo kiest Stephanie Abu-Sbeih voor een klassiek wit montuur en gaat Lauren Nicole voor een harde blauwe tint.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stephanie Abu-Sbeih 🦋 (@stephsa)

View this post on Instagram

 

A post shared by Lauren-Nicole (@laurennicolefk)

Transparante eyecatchers

En ten slotte, als je écht wilt opvallen? Dan kies je voor een (semi-) transparant montuur. Natuurlijk moet je er met zo’n lichte bril (lichte glazen incluis) wel rekening mee houden dat dit mogelijk ten koste gaat van je bescherming tegen de zon. Afijn, daar valt altijd een mouw aan te passen met een klassieke hoed of sporty pet.

Brittany Nashville gaat voor een klassieke look met haar cat-eye montuur. De gradient-glazen en een metalen finish geven het geheel een chique uitstraling. Classy, tijdloos, en on-trend.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nadia Aboulhosn (@nadiaaboulhosn)

En tenslotte laat Nadia Aboulhosn zien hoe je van je zonnebril een statement piece maakt. Gecombineerd met een pinstripe blazerjurk en een stel matchende 70’s inspired blokhakken, komt dit neon exemplaar goed tot z’n recht. Love it!

Kortom: genoeg te kiezen komende zomer! Wij weten in elk geval wat we de komende weken willen shoppen.

Bron: Instagram | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws