Waarom je haar niet verder groeit bij een zekere lengte

De oplossing is gelukkig heel eenvoudig.

Lees ook

Hoewel we dol zijn op short hairdos, dromen we soms ook van lange lokken. Lokken die tot over je schouder komen en die je nonchalant in een hoge staart kunt gooien. Helaas is dit niet bij iedereen mogelijk, en lijkt ons haar niet langer dan een bepaalde lengte te worden. Benieuwd hoe dit komt? Een haarstylist legt het uit.

Micro-breuk

Lang, glanzend haar? Yes please! Helaas werkt ons haar niet altijd mee en grijpen we al snel naar een schaar. Frustrerend, maar logisch te verklaren. Volgens haarstylist en internationaal creatieve directeur van Evo, Tom Smith, heeft dit namelijk te maken met ‘micro-breuk’. Micro-watte?

Volgens Tom is micro-breuk de onzichtbare schade die je haar heeft zonder dat je dat eigenlijk merkt. “Dit kan betekenen dat, zelfs als je haar vanaf de wortels groeit, het lijkt alsof het niet langer wordt vanwege breuk aan de uiteinden”, aldus de haarstylist. Waarbij je schade aan je haar normaal gesproken wel ziet of ruikt – als het bijvoorbeeld verbrand is – is dit bij micro-breuk heel anders. Het kan namelijk zelfs optreden als je haar er gezond uitziet en niet beschadigd is door hitte of chemicaliën. Dat verklaart dus waarom je haar niet verder groeit dan een zekere lengte.

Hoe voorkom je het?

No worries, want er is wat aan te doen. Zo adviseert Tom om voorzichtig met je haar om te gaan. Stijl de uiteinden dus voorzichtig, breng een laag serums en oliën aan om het haar soepel te houden en gebruik regelmatig versterkende behandelingen. “Zorg er altijd voor dat je het haar op je hoofd zo gezond mogelijk houdt door warmtestyling tot een minimum te beperken, regelmatig te trimmen en wetenschappelijk onderbouwde haarverzorging zoals Olaplex en K18 te gebruiken”, stelt Tom.

Magische behandelingen

Olaplex en K18 zijn magische woorden in menig kapsalon, en dat heeft alles te maken met de goede werking van de producten. Oorspronkelijk was het alleen een behandeling in de salon, maar tegenwoordig is het mogelijk om je haar thuis goed te verzorgen. Olaplex en K18 zijn behandelingen die je haar versterken, die ontworpen zijn om schade in de haarstructuur te herstellen. Dit leidt uiteindelijk tot sterker, soepeler en gezonder haar.

Wil je dus alsnog die lange lokken hebben? Dan is het geen slecht idee om regelmatig een bezoekje aan de kapper te brengen. Gebruik daarnaast minder warmte bij het stijlen en blijf je haar goed verzorgen. Je haar zal je dankbaar zijn en – hopelijk – nog verder groeien!

Bron: Stylist.co | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook