Om deze redenen zijn verschillende soorten vrienden belangrijk

Zijn jouw vrienden ook verschillend van elkaar?

Bestaat jouw vriendengroep uit verschillende soorten mensen of ben je juist close met vrienden die totaal niet op elkaar lijken? Vrienden zijn ontzettend belangrijk en met name verschillende soorten mensen. Dit heeft zelfs een paar voordelen.

Vriendschap

Een vriendschap verrijkt je leven op verschillende manieren. Vrienden steunen je in moeilijke tijden en ploppen de kurk wanneer er wat te vieren valt. Maar naast dat het een schouder om op te huilen is, hebben vrienden ook een positief impact op je gezondheid. Sommige onderzoekers beweren zelfs dat een vriendschap net zo belangrijk is voor je gemoedstoestand als eten en bewegen.

Verschillende vrienden

In de loop van de tijd heb je waarschijnlijk een paar goede vrienden verzameld via je werk, school of van vroeger. Je merkt vast dat al je vrienden eigenlijk heel verschillend zijn. Wellicht is iemand heel rustig, terwijl een andere vriend of vriendin juist vol energie zit. Volgens Dr. Kirmayer, klinisch psycholoog en vriendschapsexpert, is het logisch te verklaren dat we zoveel verschillende soorten vrienden hebben.

Want, zo stelt zij: je voelt je misschien aangetrokken tot iemand die een functie beidt die je eigen persoonlijkheid mist. “Misschien is er iets wat een beetje dissonant is in deze andere persoon die goed bij ons past. Of misschien haalt het een deel bij ons naar boven dat we leuk vinden en waar we graag meer van zouden willen zien.”

Persoonlijke ontwikkeling

Maar ook voor je persoonlijke ontwikkeling heeft het hebben van verschillende soorten vrienden voordelen. Zo leer je kijken vanuit een ander perspectief, naar jezelf of naar alledaagse situaties. Maar je leert ook nieuwe dingen kennen, zoals muziek of hobby's. Dus wees je favoriete gal pals maar dankbaar!

Bron: Well + Good, Healthline | Beeld: BrunoPress