Zo maak je nieuwe vrienden wanneer je net bent verhuisd

Een aantal laagdrempelige manieren.

Vrienden maken als volwassene, terwijl je ook nog eens een carrière, al bestaande vriendschappen en je relatie probeert te onderhouden. Doe het maar eens. Maar zeker als je net bent verhuisd naar een nieuwe stad is het niet makkelijk. Al betekent dat gelukkig niet dat het onmogelijk is.

Uit je comfortzone

Nieuwe vrienden maken als volwassene kan awkward zijn en we praten onszelf aan dat anderen misschien helemaal niet op jouw vriendschap zitten te wachten. Een compleet onterechte gedachte. “We denken dat anderen hun leven voor elkaar hebben, dat ze alle vrienden hebben die ze zich kunnen wensen en dat ze geen behoefte hebben aan nieuwe contacten”, weet life coach Desiree Wiercyski. En dat terwijl veel mensen net als jij ook best nieuwe vrienden wil maken.

Volgens life coach Erica McCurdy ontmoeten we vrienden op de plekken waar we de meeste tijd spenderen. Dit omdat het dan makkelijker is om een praatje met iemand aan te knopen, bijvoorbeeld met een collega. Je zult daarom soms ook uit je comfortzone moeten stappen. En dat is best lastig. We kunnen er zelfs verlegen van worden. Maar laat dat je niet tegenhouden. Hier enkele tips hoe je nieuwe contacten kunt opdoen in een nieuwe stad.

Bekijk de flyers in koffiezaakjes

In koffiezaakjes waar je regelmatig een warm drankje haalt of je laptop openklapt, ligt vaak een scala aan folders op de tafels. Neem eens de tijd om ze te lezen. Vaak zijn het folders die locale events of hang outs organiseren. Ook als je in eerste instantie niet meteen enthousiast bent, kan het goed zijn om alsnog eens naar zo’n event te gaan. “Ik herinner mijn cliënten er altijd aan dat ze geen nieuwe vrienden zullen maken als ze altijd dezelfde dingen blijven doen”, aldus McCurdy tegenover Bustle.

Ga met je hond wandelen (of met die van iemand anders)

Honden zijn misschien wel een van de vrolijkste en vriendelijkste wezens die er zijn. En ze kunnen nieuwe ontmoetingen bewerkstelligen. Heb je zelf geen hond? Vraag dan aan een vriend of vriendin met een hond of je een stroll met hun viervoeter mag maken. “Honden zijn instant ijsbrekers”, weet Wiercyski. Mensen die ook met een hond wandelen begroeten je sneller en mensen die jouw hond schattig vinden komen eerder naar je toe. En dan hoef je alleen nog maar een praatje te starten.

Zet het internet in

Social media heten natuurlijk niet zomaar social media. Dat is niet om alleen sociaal te doen met mensen die je al kent, maar ook om nieuwe contacten op te doen. Ga op zoek naar Facebookgroepen van jouw nieuwe stad. Het gebeurt regelmatig dat mensen in zo’n groep laten weten dat ze new in town zijn. Ook als jij geen dergelijk bericht over jezelf in zo’n groep wilt plaatsen, kun je altijd op een berichtje van een ander reageren. Wellicht dat jullie dan eens een koffietje kunnen doen.

Couchsurfing

De app couchsurfing wordt vaak ingezet door mensen als ze ergens willen overnachten, maar het is ook een manier om met locals in contact te komen. Op je profiel kun je aangeven in welke stad je bent en kun je jezelf op ‘beschikbaar to hang out’ zetten. Mensen die op datzelfde moment ook niets te doen hebben en wat met iemand willen afspreken, zien dat jij open staat voor een spontane ontmoeting. Hoe handig!

Zoek leuke clubs

Boekenclubs of andere clubs zijn in grotere steden vaak wel te ontdekken. Doe wat speurwerk en geef jezelf op voor een club die jou aanspreekt. En zijn die clubs er niet? Dan kun je er altijd zelf een starten. Deel flyers voor jouw club in cafeetjes of deel een oproep in verscheidene Facebookgroepen.

Bron: Bustle | Beeld: Sam Lion

Laatste nieuws