Ideaal: met deze haartrend hoef je minder vaak naar de kapper

Je lokken zullen je dankbaar zijn!

Heb je een afspraak bij de kapper staan en wil je jezelf een andere coupe aanmeten? Kies dan eens voor het balayage-kapsel: een kapsel waarbij lichte tinten halverwege je haar worden ingezet. Hoewel de trend niet nieuw is, is het anno 2022 nog steeds een veelgevraagd kapsel – al is het wel met een twist.

Wat is balayage?

Voor je in de kappersstoel plaats neemt, is het handig om te weten wat balayage precies is. “Balayage is een onderhoudsvriendelijke haarkleurtechniek, wat ideaal is voor mensen die een langdurig alternatief willen voor traditionele highlights“, legt haarstylist Luke Hersheson uit. Het woord balayage komt van het Franse woord ‘balayer‘ dat vegan betekent, en zo brengen ze het ook aan.

“Bij de balayage-techniek worden met de hand stukjes haar beschilderd, waardoor een zeer vloeiende, natuurlijke kleur ontstaat die er alleen maar beter uitziet naarmate het meer uitgroeit”, aldus Hershehon. De haartrend is geschikt voor alle haartypes en kan helemaal naar persoonlijke smaak gedaan worden.

Inspiratie

Waar we voorheen balayage nog standaard zagen met blonde plukken, is het tegenwoordig veel zachter en warmer van kleur. Zo zien we veel warme tinten blond of bruin bij donker haar en gouden kleuren bij blond haar. Dit maakt je haar warmer van kleur en hierdoor zie je uitgroei ook minder snel. Waar je bij highlights al snel binnen zes weken naar de kapper moet, kun je dit bij balayage rustig overslaan. Hoe meer je haar is uitgegroeid, hoe mooier het namelijk wordt. Scroll snel naar beneden voor wat inspiratie!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Josh Wood (@joshwood)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door meganellaby (@meganellaby)

Variatie

Uiteraard is dit niet het enige wat je op gebied van balayage kunt kiezen. Zo kun je er ook voor kiezen om juist je pony op te lichten met warmere tinten of juist alleen de voorste plukken, zoals bij Megan Elleby. Of kies voor een opvallende kleur, zoals roze of paars. De keuze is eindeloos!

Bron: Stylist | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws