Met je work wife klagen over het werk is blijkbaar goed voor je gezondheid

En nee, daar hoef je je niet schuldig over te voelen.

Zelfs de meest gewilde en leuke banen kunnen voor stress en frustratie zorgen op een dagelijkse basis. Het voelt dan bijna als een tweede natuur om hierover te klagen tegen je work bestie. En dat is blijkbaar helemaal niet zo negatief als dat misschien klinkt. Het blijkt namelijk goed voor je gezondheid te zijn!

Science says

Grapjes maken en klagen over je werk, je collega’s, je baas of je workload is belangrijk voor je geestelijke gezondheid, zo blijkt uit een onderzoek uitgevoerd aan de Universiteit van Melbourne. Ook ontdekten de onderzoekers dat je de teamspirit kunt verbeteren als je op het werk iemand hebt met wie je kunt lachen én klagen.

Overigens betekent het niet dat een bedrijf meteen moet veranderen als diens werknemers klagen over het werk of de baas, zo stelt hoofdonderzoeker drVanessa Pouthier. In een gesprek met ABC vertelt ze dat managers zich niet meteen zorgen hoeven te maken als ze personeel met andere collega’s zien klagen over werk. “Ze moeten gewoon even hun ei kwijt en bouwen zo ook een band op. Er valt een last van hun schouders, waardoor ze ook samen van hun negatieve energie afkomen. Als dat niet kan, voelt de dag erg lang aan.”

Gelukkiger

En het gaat niet alleen om het loslaten van je negatieve energie. Samen met een goede collega lachen is net zo belangrijk. Dr. Pouthier ontdekte ook dat degenen die meer lachen op werk, over het algemeen gelukkiger zijn en buiten werk ook een beter leven hebben.

“Je relatie met je partner, je psychologische welzijn, slapeloosheid en geestelijk welzijn kunnen worden beïnvloed. Onderschat dus niet je werkflow, die indirect ook een effect op je persoonlijke leven kan hebben”, aldus dr. Pouthier.

Dus, waar wacht je nog op? Tijd voor je een klaagmomentje tijdens de koffiepauze met je office buddy. 

Bron: Marie Claire AU | Beeld: The Bold Type 

Laatste nieuws