Voor welke huidproblemen kunnen vitamine C serums helpen?

Het biedt meer voordelen dan alleen een stralende en egale huid.

Smeersels en serums met vitamine C lijken de holy grail te zijn in de badkamer. Producten met deze vitamine zorgen namelijk voor een gehydrateerde en stralende huid. Maar ook bij de volgende huidproblemen kan het een oplossing bieden.

Vitamine C?

Als je nog niet eerder van vitamine C hebt gehoord, een kleine recap. Vitamine C staat ook bekend als ascorbinezuur en is een antioxidant die de tekenen van veroudering van de huid voorkomt en de huid helpt te verhelderen en te revitaliseren. Het heeft dus een krachtig huidverbeterend effect. Dit is dan ook de reden waarom producten met vitamine C erg populair zijn.

Huidproblemen

Naast dat je er een egaal en stralend huidje van krijgt, heeft het nog meer voordelen. Zo helpt het ook om verschillende huidproblemen op te lossen, zoals vervaagde donkere vlekjes, ongelijkmatige huidskleur, beschermt het huidcellen tegen directe schade voor de zon en verhoogt het de collageenproductie waardoor er minder rimpels in je huid komen.

Er zijn overigens verschillende types vitamine C, en onder hen is het L-ascorbinezuur (LAA) het meest populair en krachtig. Afhankelijk van de verschillende concentraties LAA, kan het product de huid helpen om collageen te verhogen (met 3 – 10 procent LAA), de huid te verhelderen en donkere plekjes te vervagen wanneer de concentratie LAA hoger is.

Op de juiste manier gebruiken

Heb jij ook een serum aangeschaft met dit populaire goedje? Dan is het een goed idee om hem in de ochtend te gebruiken. Hoewel er veel angst is rond het gebruik van vitamine C in de ochtend (met de overtuiging dat de huid gevoeliger zal worden voor zonlicht), is de waarheid precies het tegenovergestelde. Het beschermt de huid namelijk tegen schadelijke factoren zoals vervuiling, vrije radicalen, Uv-stralen en andere factoren die ervoor zorgen dat de huid er dof en futloos uitziet. Daarnaast helpt het bij het effect van zonnebrandcrème om de huid beter te beschermen tegen UV-stralen. The more we know!

Bron: L’Officiel | Beeld: Pexels

Laatste nieuws