Net zoveel zelfvertrouwen als Zendaya? De actrice geeft tips

'Niemand anders is er zo goed in om te zijn zoals jij.'

Zendaya schittert op het grote doek, maar is ook nog eens een inspirerende stijl- én beautyicoon. Hoe staat ze steeds vol zelfvertrouwen voor de lens? En hoe ontwikkel je zelfvertrouwen? In Grazia vertelt ze hier openhartig over.

Zelfvertrouwen ontwikkelen

Zendaya wordt dan wel gezien als stijl- en beautyicoon, zelf is ze nog lekker down to earth. “Ik zie mezelf gewoon als een persoon. Ik draag de kleren die ik leuk vind en probeer vooral lol te maken. Tegelijkertijd voel ik hierdoor wel een bepaalde verantwoordelijkheid, omdat ik weet dat veel mensen hier op een dieper level waarde aan hechten. Daarbij is het laatste wat ik wil dat ik onbenaderbaar overkom. Terwijl ik ouder word, probeer ik gewoon van alles uit.”

De actrice begon haar carrière al op jonge leeftijd als model en achtergronddanseres. Inmiddels kan ze dan ook goed advies geven aan vrouwen als het gaat om zelfvertrouwen ontwikkelen en trouw blijven aan jezelf. “Onthoud dat jij jezelf met niemand kunt vergelijken, omdat er simpelweg maar een iemand is zoals jij. Je zult dus altijd de winnaar zijn van jouw ‘You’-game”, stelt Zendaya. “Niemand anders is er zo goed in om te zijn zoals jij. Dat kan alleen jijzelf. Omarm dat feit en ga op zoek naar de dingen die jou gelukkig maken en die jouw leven volmaakt maken. Dit is voor mij nu belangrijker dan ooit. Weet ook dat je daarbij best geïnspireerd kunt raken door iemand. Maar jezelf vergelijken met anderen, raad ik niet aan.”

Dankbaarheid

Inmiddels is Zendaya succesvol als actrice en speelt ze grote rollen als MJ Watson in de Spider-Man-film en Rue in Euphoria. Met zo’n drukke agenda is mentale gezondheid ook super belangrijk. Hoe pakt Zendaya dat aan? “Voordat ik elke avond naar bed ga, maak ik een lijst met de dingen waarvoor ik dankbaar ben. Dat doe ik altijd met plezier, ook omdat ik merk dat dit mij heel goed helpt. Soms schrijf ik die dingen op, andere keren spreek ik het alleen hardop uit. Alleen al benoemen dat ik dankbaar ben voor bepaalde dingen, helpt me mijn leven in het juiste perspectief te zien.”

Zelfkennis

Tot slot heeft de 26-jarige actrice nog een aantal belangrijke levenslessen voor ons in petto. “Het is belangrijk om zelfvertrouwen en zelfkennis te hebben. Mijn ouders lieten me als klein meisje al mijn outfits uitkiezen. Als het mij maar gelukkig maakte”, vertelt ze. “Dat heeft veel impact op mij gehad. Het heeft me het gevoel gegeven dat ik altijd hetgeen kan dragen waar ik zin in heb, en dat ik me aankleed puur voor mezelf. Mijn ouders hebben me ook geleerd om altijd anderen te helpen als ze in nood zijn. Zo ben ik een keer in de problemen gekomen op school. Iemand werd gepest en ik zag het gebeuren. Mijn ouders haalden me uit de klas en werden heel boos. Ik snapte niet waarom: ik had toch niets gedaan? Hun reactie: ‘Je deed inderdaad helemaal niets. Dat is ook precies het probleem.’ Een belangrijke levensles.”

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws