Top 5 luxe horloges voor een perfecte Valentijn

Luxe horloges, een echt statussymbool en een manier om je identiteit te laten zien. Doordat de branche groot is weten we soms niet meer waar we moet kijken. Daarom hebben wij speciaal voor jou 5 parels van horloges uitgezocht. We hopen je hiermee te inspireren en wie weet zit de perfecte match voor jou ertussen.

Omega Constellation Quartz

We beginnen met de Omega Constellation Quartz. Het bijzondere dramatische en duurzame ontwerpconcept van de Omega wordt gekenmerkt door een aantal dingen. Namelijk de beroemde griffes, ook wel de klauwen genoemd. De wijzerplaat valt ook zeker op. Het datumvenster op 3 uur gebied. De bezel is gegrafeerd met Romeinse cijfers en gemonteerd op een roestvrijstalen kast. Quartz betekent dat het uurwerk een stukje kristal bevat. Dit kwart kristal geeft een bepaalde trilling af wanneer het onder stroom gezet wordt, het oscilleert. Dankzij deze trilling is het uurwerk in staat zo min mogelijk af te wijken van de werkelijke tijd. Dit zorgt voor jaren onbezorgd en nauwkeurig bij tijd zijn. Om de fijnere details van het uurwerk te waarderen gebruikt Omega synthetisch saffierglas. Dit glas is krasbestendig en anti reflecterend. De Omega Constellation Quartz is in verschillende variaties te krijgen, zo kun je het helemaal aanpassen aan je persoonlijke wensen. 

Breitling Navitimer Automatic 35

De Breitling Navitimer Automatic 35, een verfijnend en elegant horloge. De kast van 35mm heeft een bezel met kralen en een reeks elegante kleuren op de wijzerplaat. Evenals met diamanten gezet wit parelmoer. De Breitling Navitimer wordt aangeboden met bijpassende armband of krokodillenriem die zowel een roestvrijstalen pin past of een vouwgesp. Dit horloge combineert de historische aantrekkingskracht van een echt icoon met de verfijning van eigentijds uurwerk. Perfect voor Valentijn, omdat de Breitling levenslang meegaat en zich aanpast aan je levensstijl. 

IWC Portofino Automatic

Dit horloge, de IWC Portofino Automatic komt uit de geweldige Portofino collectie van IWC. Allemaal stuk voor stuk pronkstukken. Het is een prachtig horloge met bruine alligator band van Santoni geleverd. Aangedreven door automatisch uurwerk van caliber 35111. Stijlvol en luxueus design, dit door de ronde kasten van edelstaal of gepolijst goud. Maar ook door de ranke feuille-wijzers en dunne indexen kenmerkend bij deze collectie. Net zoals bij de Omega Constellation Quartz die we hiervoor hebben besproken, heeft het een datumvenster op het 3 uur gebied. Dit horloge is perfect voor jou als je houdt van een elegante en eenvoudige uitstraling.

Cartier Panthére de Cartier

Cartier, wie heeft er niet eerder van het Franse juweliershuis gehoord. Een zeer bekend horloge merk. Dit horloge waar we het nu specifiek over gaan hebben, Panthére de Cartier werd gecreëerd in de jaren 80.  Dit is een zeer bekend exemplaar en heeft zijn naam te danken aan het bandje. Het bandje heeft een flexibele structuur wat verwijst naar de lenigheid van het roofdier, een echt icoon van La Maison Cartier. Het horloge is verkrijgbaar in verschillende variaties. Perfect voor vrouwen die bekend staan om elegantie en gevoel voor stijl. Misschien wel perfect voor jou. 

Meistersinger Neo Plus Sunburst

De unieke vormgeving kenmerken van Meistersinger worden bij dit horloge verenigd met het design van de jaren 60. Een Meistersinger is te herkennen aan de enkele uurwijzer, de zakelijke typografie met de consequent tweecijferige urenaanduiding van 01 tot 12, de vijfminutenindeling en een fijn changerende zonnestralenpatroon. Meistersinger gaat voor horloges die duidelijk, eenvoudig en niet te overtreffen zijn. Gericht op mensen die willen genieten van ieder moment van het leven, de echte levensgenieter. 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner. 

Beeld: Lucija Ros (Unsplash) 

Laatste nieuws