Wijn drinken als een pro? Met deze podcast leer je het

Leer de fijne kneepjes van bekende wijnkenners.

Kies jij wijn ook altijd uit op basis van het etiket? Die tijd is voorbij, want dankzij de podcast Wijnsnobs leer je alles over wijn; van het walsen tot het combineren van wijn met eten. Cheers!

Wijnsnobs

Een wijnkaart die volstaat met onbekende wijnen en een ober die je iets wil laten proeven. Tijdens het bestellen van wijn improviseren we vaak, en hebben we eigenlijk geen idee wat we aan het doen zijn. Gelukkig hoeft dat voortaan niet meer, want hosts Fris en Sophia van Wijnsnobs leren onwetende wijndrinkers op een laagdrempelige manier meer over wijn.

Wijnkenners

Hoewel ze graag wijn drinken, weten ze er zelf maar weinig van. Daarom schuiven de twee elke aflevering bij een wijnkenner aan tafel, om te leren over het maakproces, het combineren van wijn bij het juiste eten en passeert zelfs champagne de revue.

Sommeliers uit het vak, wijnmakers en wijnimporteurs leren je alles in jip-en-janneketaal waardoor je voortaan je vrienden of partner omverblaast met jouw opgedane kennis.

Samen drinken

Elke aflevering komt er een ander onderwerp voorbij, en worden er steevast een paar flessen opengetrokken. Fijne bijkomstigheid: de luisteraar kan met de wijnkenners meedrinken, want er wordt van tevoren bekendgemaakt welke wijnen ze gaan proeven. Zo proef je precies wat er net is geleerd, en dat gewoon vanuit je huis!

Wijnsnobs is via meerdere plekken te beluisteren, zoals in Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts, Deezer en Anchor.

Bron: Wijnsnobs | Beeld: iStock

Laatste nieuws