4 tips om meer verdieping in je relatie te krijgen

Elke relatie kent zo z’n ups en downs. Is er op dit moment in jullie relatie sprake van dat laatste en ben je daarom op zoek naar mogelijkheden om je relatie naar een hoger niveau te tillen? Indien dit op de korte termijn noodzakelijk is, is het advies om onderstaande tips op te volgen. Met deze tips werk je snel en gericht toe naar een betere relatie op hoger niveau.

Tip 1: besteed veel tijd aan elkaar

In de huidige maatschappij lijkt iedereen het superdruk te hebben. Het gevolg is dan al duidelijk. In een relatie kun je hierdoor enigszins uit elkaar groeien. Om dat te voorkomen, is het advies om veel tijd aan elkaar te besteden.

Hoe jullie dit kunnen doen? Dit doe je bijvoorbeeld door één avond in de week vast voor elkaar vrij te houden. Of je kunt afspreken om in elkaars bijzijn geen smartphone meer te gebruiken. Een smartphone is namelijk, zonder dat je het wellicht door hebt, van grote (negatieve) invloed op jullie relatie.

Tip 2: daag elkaar uit

Eén van de beste dingen die je kunt doen, is om elkaar uit te dagen. Uit te dagen om bijvoorbeeld nieuwe dingen te proberen, zowel binnen als buiten de slaapkamer. In de slaapkamer kun je bijvoorbeeld denken aan het ontdekken van bdsm, terwijl je buiten de slaapkamer aan andere zaken kunt denken, zoals een nieuwe hobby. Het belangrijkste is dat deze zaken buiten jullie comfortzone liggen. Door elkaar daarmee uit te dagen, brengen jullie de relatie direct naar een hoger niveau. Het is simpelweg soms gewoon nodig om even uit de comfortzone te komen!

Tip 3: communiceer open en eerlijk met elkaar

Elke relatie is gebaat bij goede communicatie. Zit jou op dit moment iets dwars? Bespreek dit, zodat je deze irritaties niet opkropt en zorg dat je partner hier hetzelfde instaat. Open communiceren is de key tot een goede en sterke relatie.

In principe kun je altijd open over alles communiceren. Dit kunnen jullie over irritaties doen, maar ook over fantasieën. Heeft je partner bijvoorbeeld een seksuele fantasie met je gedeeld? Dan kun je bijvoorbeeld een buttplug aanschaffen en deze fantasie uit laten komen. Dat is dan direct een leuk gevolg van open communicatie.

Tip 4: heb elkaar lief

Om jullie relatie naar een hoger niveau te tillen, moeten jullie vooral lief voor elkaar zijn. Besteed tijd aan elkaar, geef elkaar complimenten en werk daarmee toe naar een gelukkigere relatie.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner. 

Beeld: Cottonbro (Pexels) 

Laatste nieuws