Draag je favoriete jurkjes het hele jaar door

Als de zon schijnt en het lente wordt, dan komen de jurkjes en rokjes weer uit de kast. Want het is heerlijk om de zon op je benen te voelen. Een jurkje zit ook heerlijk en je kan er heerlijk in bewegen. Daarom zijn er ook jurken voor iedere gelegenheid. Van zakelijk tot casual en van sportief tot feestelijk. Maar waarom zou je alleen in de lente en zomer of bij speciale gelegenheden een jurk dragen?

 

Beenmode

De panty is natuurlijk bij uitstek de beste vorm van beenmode om met een jurkje te combineren. Panty’s zijn er in vele uitvoeringen, zowel qua kleuren als dessins. Voor de lente of zomer kies je natuurlijk voor een panty in de kleur van je benen. Een dunne panty geeft zo de illusie dat je lekker blote benen hebt. Wil je wat geks of anders? Kies dan voor een panty met een kleur die past bij je jurk of met een mooi dessin, zoals bloemetjes. Dit kan bijvoorbeeld perfect bij een effen jurkje. Draag je schoenen in dezelfde kleur als je jurkje, dan kun je bijvoorbeeld voor een panty in een heel andere kleur kiezen. Andere beenmode vol variatie is de maillot. Ideaal voor koudere dagen, zoals de herfst en winter. En ja, die legging mag ook. Vooral bij een sportieve jurk staat dat extra leuk. Voor maillots en leggings geldt ook dat je een effen tint kan kiezen of juist voor eentje met een leuk patroon.

Favoriete tas

Er zijn jurkjes gezegend met zakken, maar daar stop je hooguit je mobiel of favoriete lipgloss in. Voor ieder jaargetijde is er wel een jurk en natuurlijk een bijpassende favoriete tas te vinden. Aangezien de handtas of schoudertas een belangrijk accessoire is, is het goed om er een paar te hebben die je makkelijk met je jurkjes kan combineren. Een contrasterende kleur mag hierbij altijd. 

Pumps, laarzen of sneakers?

Draag je graag jurkjes in de herfst en winter? Combineer ze met stoere laarsjes. Zelfs je zakelijke en feestelijke jurkje houden van stoere stappers. Zorg wel dat ze er representatief uitzien. Dat geldt ook voor sneakers als je die bij een jurk draagt. Voor een feestelijke look zijn pumps de juiste schoenen om te dragen. Voor de lente en zomer zijn linnen sneakertjes, schoenen met sleehak en espadrilles zeer geschikt om met een jurkje te dragen. Voel je overigens niet verplicht om de schoenen in dezelfde kleur als je jurk te dragen.

Speel met kleur

Zwart, bruin en blauw passen bij heel veel jurkjes. Bovendien is het veel leuker om de jurk als het canvas van je accessoires te gebruiken. Zo kun je een roze jurkje heel goed combineren met schoenen, riem en tas in een cognackleur. Speel eens met geel bij een paars of blauw jurkje en ga eens voor wit in plaats van zwart bij grijs of rood. Zo creëer je telkens een nieuwe outfit met hetzelfde jurkje.

Heb je overigens gekozen voor een jurk met een elegant dessin, dan is het goed om een kleur uit het patroon te kiezen en daar je accessoires op af te stemmen. Dat zorgt er namelijk voor dat je altijd goed voor de dag komt.

Een jurkje voor ieder jaargetijde

Ieder jaargetijde heeft zijn eigen mode. Je zal een gebreide jurk niet zomaar dragen op een hete zomerdag en een flirterig katoenen exemplaar niet middenin de winter. Kies voor ieder jaargetijde een goede stof, kleur en lengte uit. Varieer daarbij met bijpassende accessoires om tot een mooi geheel te komen. Daarnaast is het fijn om jurkjes in huis te hebben die je kan combineren met een vestje of blazer, zodat je op koelere dagen in de lente toch een typisch lentejurkje kan dragen. Een vest of blazer mag dezelfde kleur hebben als het jurkje, maar ook een contrasterende kleur. Doe je dat laatste, stem dan de accessoires af op de kleur van de jurk om overdaad van kleuren te voorkomen. Bovendien staat een gele blazer op een zwart jurkje met een zwarte tas erbij stoer en vrolijk. 

Little black dress

Over dat zwarte jurkje gesproken; als je een basic jurkje hebt, wat perfect zit en gemakkelijk voor verschillende gelegenheden gebruikt kan worden, dan heb je veel mogelijkheden. The little black dress kan overigens ook wit, grijs of donkerblauw zijn. Zolang het maar helemaal past bij je figuur en persoonlijkheid. Een basic jurk kun je door middel van een glitterbolero en bijpassende pumps zo omtoveren tot een feestjurkje en met een mooie blazer en een paar laarzen draag je hetzelfde jurkje naar kantoor. Dat is eigenlijk het geheim van jurkjes; je kan ze altijd dragen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner. 

Beeld: Hannah Skelly (Unsplash) 

Laatste nieuws