De 7 meest trendy nagellak kleuren van 2023

Wat is jouw favoriet?

Young woman paints her nails

Gelakte nagels zorgen er niet alleen voor dat je er mooi verzorgd uitziet, het kan je look nét naar een hoger niveau tillen. En waar elk jaar nieuwe fashion- en beautytrends zich voordoen, geldt dat ook op het gebied van nail art. Lak jij je nagels graag in felle kleuren of pak je het liever wat subtieler aan? Er is voor ieder wat wils. We hebben de grootste trends voor je op een rijtje gezet.

Metallic

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht dat is gedeeld door @anxiouslykayla

Metallic is helemaal hot. We zagen het volop terugkomen op de runway van Paris Fashion Week en ook op de nagels is metallic super populair. Je kan metallic nagellak in alle kleuren vinden, maar de zilveren kleur spant toch echt de kroon. Met een zilveren metallic lak geef je meteen iets feestelijk en chics aan je outfit. Een makkelijke manier dus om je alledaagse look een upgrade te geven.

Chocolade bruin

Bruin wordt misschien het meest geassocieerd met herfstkleurentrends, maar volgens trend experts van WGSN zal de kleur het hele jaar door populair zijn. We zien chocoladebruine tinten al volop voorbij komen en van de zomer zal deze warme kleur volgens WGSN plaatsmaken voor zachtere bruine kleuren.

Lavendel

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht dat is gedeeld door @pressedbychey_

Lavendel is een koele en frisse kleur die perfect is voor mensen die het liefste gaan voor een subtiele kleur op hun nagels. Ook gaan we volgens nagelexpert Yan Tee de kleur veel terugzien in nailart. "Lavendel is populair bij veel van mijn klanten omdat de kleur een ​​modern contrast creëert met veel andere opvallende kleuren", legt Tee uit aan Who What Wear.

Crèmekleurige

Hagelwitte nagels kunnen er hard en onflatteus uitzien, maar crèmekleurige nagels zien er daarentegen al snel veel verfijnder en flatterender uit. Ook staat de havermelk kleur goed bij een breed scala aan huidtinten. Deze off-white kleur gaat het overnemen van de traditionele witte kleur nagellak die vaak erg populair is in de zomer.

 Levendig blauw

Deze heldere en gedurfde kleur gaan we ook meer terugzien in nail art. Volgens nagelexpert Ashleigh Bamber is de kleur vooral populair als accent op een nude-achtergrond. Denk bijvoorbeeld aan een french tip of een ombré-effect.

Oranje

We zullen dit jaar ook meer oranje nagellak voorbij zien komen. Oranje is ook verrassend veelzijdig in combinatie met andere tinten (vooral roze en bruin), dus we verwachten deze tint veel te zien in ombré- en tie-dye geïnspireerde ontwerpen.

Jade groen

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Booksy (@booksybiz)

Pasteltinten zijn over het algemeen erg populair als nagellak kleuren in het voorjaar. Maar de verwachting is dat met name jade groen erg populair gaat worden. Deze kalme subtiele tint is perfect voor als je op zoek bent naar een zomerse en minimalistische nagellak kleur.

Bron: Who Wear What | Beeld: iStock

Beauty
  • nagellak