Reistrends van 2023: dit worden de populairste bestemmingen in de zomer

Deze tien bestemmingen zijn hot and happening.

Of we al zin hebben in de zomer? Absoluut. Regenbuien, harde wind, hagel en sneeuw zijn niet helemaal ons idee van living the good life. Op de volgende bestemmingen is het veel fijner vertoeven. Het verbaast ons daarom niets dat deze bestemmingen aankomende zomer de populairsten zullen zijn.

In en buiten Europa

2023 lijkt voor veel mensen in het teken te staan van reizen. En we willen maar wat graag de grens over. Uit onderzoek van Booking.com blijkt dat we wel wat zien in landen buiten Europa, maar ook ons eigen continent heeft plekken waar we graag naar willen afreizen. Uit het onderzoek, uitgevoerd onder 24.179 respondenten uit 32 landen, blijkt dat de volgende tien landen de populairste bestemmingen in 2023 zullen worden.

São Paulo, Brazilië

Beeld: Kaique Rocha (Pexels)

Niet alleen New York heeft de status van concrete jungle, ook aan São Paulo wordt weleens zo gerefereerd. Maar let op, het is geen synoniem voor saai. Deze Braziliaanse stad is rijk aan arthouse bioscopen, theaters en São Paulo kent een bruisend nachtleven. Overigens is de stad ook het bezoeken waard als je er een culinaire trip van wilt maken, zo telt de stad maar liefst negen van de veertien sterrenrestaurants in het land. Wat je zeker wilt proeven zijn de coxinha’s (kleine Braziliaanse kaasbroodjes) en feijoada (een stoofpot met bonen en vlees). O, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de fijne stranden aan het noordelijke gedeelte van de stad.

Budva, Montenegro

Beeld: Alexander Nadrilyanski (Pexels)

Zonovergoten stranden aan het helderblauwe water van de Adriatische Zee? Die vind je niet alleen in Kroatië, maar ook in Budva! Budva telt een 35 kilometer lange kronkelende kustlijn. De perfecte bestemming voor mensen die op zonvakantie willen. Ook het oude centrum van de stad is gezellig. Binnen de muren die ooit gebouwd zijn door de Venetianen vind je veel gezellige restaurants waar je kunt genieten van verschillende lokale gerechten.

Pondicherry, India

Beeld: iStock

Het Indiase Pondicherry staat bekend door haar kalmerende energie en lokale ashrams. Laat dat nu net de reden zijn waarom deze bestemming zo populair is onder reizigers: het hele jaar door vinden hier vele festivals en religieuze evenementen plaats en daarnaast zijn de schilderachtige straatjes van ‘Pondy’ een lust voor het oog.

Querétaro, Mexico

Beeld: Miguel Salas (Pexels)

Vamos a Mexico! Vanwege z’n ligging lijkt het in de Mexicaanse stad Querétaro altijd lente. Op een paar kilometer van de stad ligt de Peña de Bernal, de grootste monoliet ter wereld, en in dezelfde regio bevindt zich de Sierra Gorda, ook wel het groene juweel van Mexico. Met de prachtige bossen, woestijnen en ravijnen is het een must-visit voor hike- en natuurliefhebbers.

Bolzano, Italië

Beeld: Gian Luca Pilia (Unsplash)

Veel wintersporters trekken in de zomer naar Bolzano, maar de Italiaanse stad is ook een heerlijke bestemming voor de zomer. Avonturiers kunnen de Dolomieten beklimmen, geschiedenisliefhebbers kunnen de vele kastelen en gotische kathedralen bezoeken, kunstliefhebbers kunnen het Museion verkennen en wijnliefhebbers kunnen bij een van de prachtige wijngaarden proosten op een heerlijke vakantie.

Kota Kinabalu, Maleisië

Beeld: Chester Ho (Unsplash)

Bijna een derde van de Nederlandse reizigers (29%) zou dit jaar wel een cultuurshock willen ervaren tijdens hun reis. Die ga je volgens Booking.com wel vinden in de bruisende hoofdstad van Sabah in het Maleisische deel van het eiland Borneo, onder locals ook bekend als KK. De Kota Kinabalu Handicraft Market mag je niet overslaan tijdens je bezoek aan het eiland. Je vindt hier veel authentieke souvenirs. Van Sompotons (traditionele blaasinstrumenten) tot blaaspijpen en kokosnootvormige handtassen. Ook buiten de stad kijk je je ogen uit, het is namelijk omringd door regenwouden en zandstranden.

Kalabaka, Griekenland

Beeld: Christian Burri (Unsplash)

Griekenland is en blijft een populaire bestemming onder Nederlanders. Staat dit jaar weer een reis naar een land in de Balkan op de planning? Overweeg dan zeker Kalabaka. De stad ligt in de vallei van Thessalië en biedt prachtige panorama’s. Ook vind je in de omgeving duizend jaar oude kluizenaarsgrotten en prachtige kloosters.

Santa Fe, Verenigde Staten

Beeld: iStock

Ook in Amerika valt er genoeg cultuur te snuiven. Zeker Santa Fe is een stad die je aandacht verdient als dit je doel is tijdens een vakantie. Met zijn weergaloze multi culturele erfgoed en Indiaanse gemeenschappen is de zogenoemde ‘The City Different’ een unieke stad. Ook kun je buiten Santa Fe heerlijk wandelen. De stad ligt aan de voet van de Sangre de Cristo-bergketen.

Olomouc, Tsjechië

Beeld: iStock

Veel reizigers willen dit jaar steden verkennen waar het niet krioelt van de toeristen. In dat geval zou je af kunnen reizen naar Olomouc. Deze historische stad in Tsjechië wordt nog weleens gezien als het best bewaarde geheim van Europa. Olomouc heeft prachtige architectuur, je kunt er heerlijk eten en borrelen, en vanaf de Town Hall Tower heb je een prachtig uitzicht over het de stad.

Hobart, Australië

Beeld: iStock

Australië is een uniek land op zich, maar met name de stad Hobart is erg veelzijdig. Binnen 24 uur is er zóveel mogelijk in de stad. In de ochtend kun je nog een berg beklimmen of gaan kajakken en in de middag kun je op het strand liggen of door een museum slenteren. Of wacht dacht je van surfen? Het kan allemaal!

Openingsbeeld: Sharmaine Monticalbo (Pexels) 

Laatste nieuws