Weinig energie? Deze tip gaat je helpen

De snooze knop is je grootste vijand.

Op sommige dagen lijken minuten úren te duren, iets waar zelfs koffie niet tegen bestand is. Je zou kunnen kijken naar wat je eet of hoeveel je beweegt, maar het schijnt er ook mee te maken hoe laat je wekker gaat. We vertellen je hoe dit zit.

In bed blijven

Slaap speelt een belangrijke rol in hoe jij je voelt. Heb je een avond alleen maar naar het plafond gekeken, dan is de kans groot dat je de dag erna minder goed in je vel zit. Meer energie te krijgen heeft echter niet te maken met het aantal uren dat je slaapt, maar het tijdstip waarop je wekker gaat.

Slaapschema

Volgens slaapspecialist Michael J. Breus is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je elke ochtend op hetzelfde tijdstip wakker wordt, zo deelt hij met MindBodyGreen. Dit zorgt namelijk voor consistentie, waardoor je overdag veel productiever bent en je kunt zo voorkomen dat je te veel uren slaapt. Hoe verleidelijk het ook is om in het weekend wat slaap in te halen, hierdoor wordt je slaapschema flink verstoord en dat merk je.

Daarnaast toont onderzoek aan dat deze onregelmatigheid een negatieve invloed kan hebben op iemands cholesterol, dieet en cardiometabole gezondheid. Kortom, slaap speelt een veel grotere rol dan je denkt.

Bye, snooze knop!

Maar hoe voorkom je dat je te lang in bed blijft liggen? Best simpel, break up with the snooze button. Wetende dat je op exact hetzelfde tijdstip opstaat, zorgt ervoor dat de knop minder verleidelijk wordt. Ook kan het een positieve invloed hebben om een ochtendroutine te gebruiken. Zo heb je iets om naar uit te kijken – van een yogasessie tot uitgebreid douchen – en stap je sneller je bed uit.

Gedurende de dag heb je niet alleen meer focus, je hebt ook nog eens meer energie! Moeite waard om te proberen, toch?

Bron: MindBodyGreen | Beeld: Pexels