Meghan Markle ontvangt Women of Vision-award van Gloria Steinem

Volgens de organisatie is Meghan een 'feminist, voorvechter van mensenrechten en gendergelijkheid, en een global role model'

Meghan Markle zet zich al jaren in als activist voor mensenrechten en gendergelijkheid, en daarom wordt ze volgend jaar beloond met een gala en een speciale award. Deze krijgt ze uitgereikt door een van haar grote voorbeelden!

Liefdadigheid

Al van jongs af aan is Meghan een doorgewinterd activiste. Zo stak zij zelf de handen nog uit de mouwen op Internationale Vrouwendag. En voor al haar liefdadigheidswerk over de afgelopen jaren mag de hertogin volgende maand een award in ontvangst nemen.

Uit handen van feministisch icoon Gloria Steinem krijgt Meghan op 16 mei de bijzondere Women of Vision-award overhandigd – slechts tien dagen na de kroning van haar schoonvader.

‘Geweldige leiders’

Naast Meghan mogen nog vijf andere dames deze award in ontvangst nemen. Elk jaar organiseert de iconische Ms. Foundation, die onder andere opgericht is door mevrouw Steinem herself, het awards-gala. De organisatie heeft z’n thuisbasis in de New Yorkse buurt Brooklyn, en richt zich naar eigen zeggen op “initiatieven die de aandacht richten op de echte uitdagingen waar vrouwen mee te maken krijgen, en dan in het bijzonder vrouwen van kleur en vrouwen met een lager inkomen, die in armoede leven.”

Volgens de organisatie is Meghan een ‘feminist, voorvechter van mensenrechten en gendergelijkheid, en een global role model’. Een flinke lading lof dus, voor de Duchess.

International Women’s Day

Op Internationale Vrouwendag liet Meghan weer eens zien dat al die doelen van de Ms. Foundation helemaal aansluiten bij haar eigen idealen. Toen ging zij namelijk in Los Angeles hard aan het werk met collega’s van haar Archewell-stichting bij de organisatie Harvest Home. Deze stichting richt zich op zwangere vrouwen en jonge kinderen die dakloos zijn of te maken hebben met armoede.

Samen zetten zij toen een zogenaamde baby-boetiek op, om jonge, arme moeders te kunnen voorzien van kleding voor hun kroost. Geen gekke keus dus, voor zo’n award!

Bron: Beau Monde, Page Six | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws