Expert geeft antwoord: gezicht wel of niet 's ochtends reinigen?

Het hangt volledig af van je huidtype.

Young beautiful female with towel on head smiling to mirror refl

Als je één ding in je skincare routine nooit mag overslaan, is het wel het reinigen van je gezicht. Dit is regel nummer één, maar toch is hier ook veel onduidelijkheid over. Zo zegt de een dat je twee keer per dag je gezicht grondig moet reinigen, terwijl de ander dit alleen in de avond doet. Expert Renée Rouleau geeft advies.

Gezicht reinigen

Velen van ons reinigen het gezicht vooral in de avond. Maar sommige mensen zweren erbij dat het ook zeer belangrijk is om 's ochtends je gezicht goed te reinigen en verzorgen. In de avond zul je vooral de oliën en viezigheid van die dag van je gezicht wassen en het idee is dat het reinigen van je gezicht in de ochtend ervoor zorgt dat de dode huidcellen verwijderd worden.

Toch zijn de meningen hier sterk over verdeelt. Skincare-expert en schoonheidsspecialiste Renée Rouleau ging in gesprek met Mindbodygreen om een antwoord te vinden op deze vraag. Volgens haar is het is belangrijk om te onthouden dat wat voor de een werkt, bij de ander misschien niet werkt. Een skincare routine is maatwerk en elke huid is anders. De een heeft een routine met twaalf stappen en vindt dat prettig, terwijl de ander het liever zo simpel mogelijk houdt.

Experts

Renée zit al 30 jaar in het vak en heeft met verschillende A-list celebs gewerkt, waaronder: Demi Lovato en Lili Reinhart. Haar advies? Keep it simple. Het is als eerst belangrijk om erachter te komen wat voor type huid je hebt. Ben je gewend om 's ochtends je huid te reinigen? Dan hoef je deze routine echt niet om te gooien. Maar, mensen met een droge of gevoelige huid kunnen een cleanser in de ochtend beter laten staan. Het gezicht reinigen met wat water is al voldoende. De kans is namelijk groter dat deze mensen hun huid irriteren.

Er zijn overigens wel uitzonderingen. Smeer je bijvoorbeeld veel verschillende producten op voordat je gaat slapen? Dan kun je beter wel met een milde face wash je gezicht reinigen in de ochtend. Maar het absoluut niet nodig om met een micellair water of reinigingsolie aan de haal te gaan. Volgens Renée kan dit je gezicht namelijk alleen maar uitdrogen. Zorg dus voor een milde en hydraterende face wash als je in de ochtend je gezicht wil reinigen.

Bron: Dingen voor Vrouwen, Flair, Mindbodygreen | Beeld: Adobe Stock