Zien: 3 make-uptechnieken die je gezicht optisch een lift geven

Een kleine aanpassing hier en daar doet wonderen.

Young beauty woman checking her skin at mirror in the morning

De ene keer ga je voor full glam, de andere keer liever voor iets zachts. Maar wat we eigenlijk altijd willen bereiken met make-up, is er fris uitzien. Goed nieuws: door een paar aanpassingen te maken in je make-uproutine, kun je ervoor zorgen dat je gezicht optisch een lift krijgt.

Werk je eyeliner uit naar boven

Eyeliner boven je ogen vraagt om een steady hand, maar na een paar keer oefenen heb je dat kunstje wel onder de knie. Ben jij inmiddels een pro? Probeer dan deze techniek eens uit, waarbij je je eyeliner naar boven uit werkt. Geloof ons: dat is een echte eye-opener. Hierdoor lijken je ogen namelijk wijder en groter.

Je kunt je ooglid het beste een stukje optillen wanneer je het lijntje plaatst. Begin bij het binnenste gedeelte van het oog en trek een dunne lijn precies langs de wimperlijn. Naarmate je het midden van je oog nadert, begin je iets omhoog te gaan met een beetje extra dikte. Dit kan met poeder, potlood, gel of een vloeibare eyeliner.

Verplaats de locatie van je blush een tikkeltje

We brengen onze blush al sinds jaar en dag op dezelfde manier aan: even lachen naar de spiegel en dan een blosje creëren over de appeltjes van de wangen. Toch is er volgens make-upartiesten nóg een manier. En deze zou je gezicht zelfs optisch een lift geven.

In plaats van de blush op de appel van de wang te plaatsen, kun je een blosje aanbrengen langs de bovenkant van de jukbeenderen. Zo wordt het gezicht langer en lijkt het gelift. Het proberen waard, toch?

Blend vloeibare make-up uit naar boven

Als je ervoor kiest om je gezicht te contouren, zorg er dan voor dat je na het aanbrengen van de kleuren ze naar boven uitwerkt. Dit zorgt voor een onmiddellijke lift. Als je andersom te werk gaat, kan het zo zijn dat je je gezicht optisch naar beneden 'trekt.' Willen we niet!

Bron: She finds | Beeld: Adobe Stock