Sara Ramirez over kritiek op personage Che: ‘Ik ben niet het fictionele karakter dat ik speel’

"Ook ben ik niet verantwoordelijk voor de dingen die voor hen geschreven zijn."

Sinds de komst van And Just Like That hebben veel mensen hun ongenoegen geuit over het karakter Che Diaz. Hoewel veel meningen over het personage zelf gingen, was er ook kritiek op Sara Ramirez, die de rol van Che vertolkt.

Hart luchten

De kritiek die Sara ontving over diens karakter Che gaat hen een brug te ver. Op Instagram postte Sara gisteren een emotioneel bericht over diens gevoelens nadat een ‘Hack Job’ een artikel over hen schreef. Over welk artikel Sara het heeft, deelt hen niet. Eén ding is zeker: het heeft een gevoelige snaar geraakt.

In het profiel werd het personage Che bekritiseerd, maar ook Sara zelf. Sara laat weten dat die lang over het bericht heeft nagedacht en wil een aantal dingen ophelderen. “Ik ben niet de fictionele karakters die ik speel, ook ben ik niet verantwoordelijk voor de dingen die voor hen geschreven zijn.”

“Ik ben een persoon, een artiest, een acteur. En we leven in een wereld die steeds vijandiger is geworden tegenover iedereen die zichzelf durft te bevrijden van het genderbinaire systeem, of de mainstream durft te ontwrichten.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sara Ramirez (@therealsararamirez)

Veel kritiek

Het personage Che, met wie we kennismaakten in het eerste seizoen van de Sex and the City-revival, lokte een polariserende reactie uit onder fans. Che’s relatie met Miranda Hobbes (Cynthia Nixon), die ertoe leidde dat ze haar echtgenoot Steve (David Eigenberg) verliet, resulteerde erin dat Che nog meer kritiek kreeg. Ook vinden veel mensen het karakter niet sympathiek.

Het is overigens niet de eerste keer dat Sara een reminder deelt dat hen niet hetzelfde is als Che. “Ik lijk in niets op Che Diaz”, vertelde hen destijds aan EW. “Het was erg vermoeiend om dit personage tot leven te brengen. Ik moest in een soort extroverte modus blijven om dat te kunnen doen. (…) Maar een non-binair persoon vertegenwoordigt niet alle non-binaire personen.”

Bron: Instagram Sara Ramirez | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws