Last van een huidaandoening? Zo kan je het laten behandelen 

Een gezonde huid is voor veel vrouwen erg belangrijk. Helaas kunnen aandoeningen zoals acne, rosacea, eczeem en psoriasis het een stuk moeilijker maken om vol zelfvertrouwen de deur uit te gaan. Gelukkig is dit steeds beter te behandelen door huidtherapie. In dit artikel lees je meer over wat huidtherapie is, hoe het kan helpen en of deze behandelingen vergoed kunnen worden door je zorgverzekering.

 

Wat is huidtherapie?

Huidtherapie is gericht op het behandelen van diverse huidaandoeningen en -problemen. Huidtherapeuten zijn opgeleid om behandelplannen op te stellen en uit te voeren die bij jouw huid passen. De vorm van therapie kan worden ingezet voor een hoop verschillende aandoeningen, zoals acne, littekens, couperose en pigmentvlekken. Ook kan het helpen bij tekenen van huidveroudering.  

Huidtherapie voor aandoeningen

Voor vrouwen die last hebben van huidaandoeningen, kan huidtherapie een levensveranderende oplossing bieden. Een huidtherapeut zal eerst een grondige analyse uitvoeren om de aandoening en behoeftes van jouw huid beter te begrijpen. Vervolgens zullen ze een behandelplan opstellen dat kan bestaan uit diverse therapieën en technieken, bijvoorbeeld:  

  • Lasertherapie: deze techniek wordt vaak gebruikt om pigmentvlekken, littekens en couperose te behandelen. Het maakt gebruik van geconcentreerde lichtenergie om ongewenst weefsel te verwijderen of te verbeteren.
  • Chemische peelings: peelings helpen bij het exfoliëren van de bovenste huidlaag, waardoor een frissere, gezondere huid tevoorschijn komt. Deze kunnen soms erg heftig zijn voor de huid, waardoor het soms weken kost om volledig te herstellen.
  • Microneedling: hierbij worden kleine naaldjes gebruikt om microscopische wondjes in de huid te creëren, wat het natuurlijke genezingsproces en de productie van collageen stimuleert. Dit helpt bijvoorbeeld bij het verminderen van acne littekens.
  • Advies en huidverzorgingsproducten: huidtherapeuten geven ook uitgebreid advies over de juiste skincare routine en producten om de resultaten van de behandelingen en de gezondheid van jouw huid te verbeteren. 

Vergoeding door je zorgverzekering

Wil jij gebruikmaken van huidtherapie zonder hiervoor elke keer diep in je eigen buidel te hoeven tasten? Dan kan je het best een aanvullende verzekering hiervoor afsluiten. Het wordt namelijk over het algemeen niet vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekering. Kies daarom voor een zorgverzekeraar die een geschikte aanvullende verzekering aanbiedt, zodat jouw huid er zo snel mogelijk weer stralend uitziet!  

Tip van zorgverzekering-expert Mirjam Prins: “Om te weten of je in aanmerking komt voor vergoeding, is het verstandig om contact op te nemen met je zorgverzekeraar. Het kan namelijk dat niet elke behandeling onder je verzekering valt.”  

Je zelfvertrouwen terug

Heb jij bijvoorbeeld acne of eczeem? Dan kan dit veel invloed hebben op je leven. Door verminderd zelfvertrouwen ga je misschien minder de deur uit of bedek je je huid met producten die het alleen maar erger maken. Veel vrouwen hebben hier helaas last van. Gelukkig kan huidtherapie hier een hoop bij helpen. Zo heb jij binnenkort misschien wel je stralende huid en zelfvertrouwen terug! 

Beeld: Amanda Dalbjörn (Unsplash) 

Laatste nieuws