Isa Hoes over kritiek na afvallen: ‘Erg als mensen zo hard zijn’

'Ik kan meer dan ik dacht en ben ook sterker dan ik dacht. Dat kan toch geen verkeerd voorbeeld zijn?'

Onlangs zette Isa Hoes de knop om en viel ze in korte tijd acht kilo af. Trots deelde ze foto’s van haar killerbody op Instagram, en hoewel veel reacties positief waren kreeg ze ook veel kritiek op haar afvalproces. Aan Women’s Health vertelt de actrice dat die comments haar allesbehalve koud laten.

Beste fysiek ooit

In juli deelde Isa de indrukwekkende foto’s van haar ‘beste fysiek ooit’ op Instagram. Na zes weken gedisciplineerd trainen en gezond eten mocht het resultaat er zijn: haar taille ging van 79 naar 70 centimeter en haar vetpercentage van 21 naar 15,5 procent. Als kers op de taart gaf de weegschaal acht kilo minder aan en telde haar metabolische leeftijd slechts 35 jaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DAG ÉÉN (@dageen.nl)

Negatieve reacties

Een prachtig resultaat, zou je zeggen. Toch waren de reacties niet mals. Isa zou volgens volgers op deze manier een negatief voorbeeld zijn voor vrouwen en meisjes die al onzeker zijn. Eerder vertelde de actrice al dat zij dit anders ziet, en juist anderen wil inspireren. “Ik wilde meer energie, lekkerder in mijn vel zitten én investeren in een goede gezonde oude dag. Ik kan meer dan ik dacht en ben ook sterker dan ik dacht. Dat kan toch geen verkeerd voorbeeld zijn?”

Deze maand siert Isa de cover van Women’s Health.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Women’s Health NL (@womenshealthnl)

Troeteldiertje

In gesprek met het magazine vertelt de actrice dat de kritiek haar heeft geraakt. “Ik vond het heel erg”, vertelt ze daarover. “Ik had de post anders moeten doen.” Toch begrijpt ze niet waarom mensen zich zo negatief uitlaten. “En ja, ik wil aardig gevonden worden. Niet per se door iedereen, maar ik vind het wel erg als mensen zo hard zijn. Dan vraag ik me af: waarom zo hard?” De negatieve feedback is ze niet gewend. “Ik ben natuurlijk 15 jaar het troeteldiertje geweest. Iedereen vond me lief en zielig. Dat is over en dat is prima.”

Bron: RTL Boulevard, NU.nl | Beeld: NL Beeld, Instagram @isahoes, @womenshealthnl

Laatste nieuws