Marie Claires weekendtips

Van koekjes proeven tot kunst bewonderen!

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Kom koekjes proeven bij Dynamite

Tegen een versgebakken koekje zeggen we zeker in het weekend geen nee. Komt goed uit, want Dynamite opent vandaag haar eerste winkel in hartje Amsterdam. Marieke en Marijntje, die beide bij Tony’s Chocolonely hebben gewerkt, sloegen de handen ineen om samen een bedrijf neer te zetten dat meer is dan ‘gewoon’ koekjes. Je kan de koekjes wellicht al zijn tegengekomen in de Stach Food stores, maar vanaf vandaag kun je ze vers van de pers proeven in de flagship store. Van de verslavende Cinnamon Budddies, met een mix van kaneel en witte chocolade, tot de heerlijke Give Me S’mores, met marshmellows en Digestives. Met een kleine keuken aan de achterkant van de winkel kan iedereen getuige zijn van de magie van het bakken van de koekjes. Het water loopt ons nu al in de mond!

Wanneer:
Vanaf 12 oktober 2023.

Waar:
Reguliersgracht 70, Amsterdam.

Bewonder de kunst van Vincent van Gogh

Met het oog op de regenachtige weersvoorspelling dit weekend, is een bezoek aan een museum de perfecte dagbesteding. Waan je in de wereld van kunst in het Van Gogh Museum in Amsterdam, waar dit weekend de tentoonstelling Van Gogh aan de Seine gepresenteerd wordt. In het jaar 1887 werkte Vincent van Gogh in en rondom Asnières, een voorstad ten noordwesten van Parijs aan de Seine. Hier maakte hij zo’n veertig schilderijen, waarvan het artistieke hoogtepunt de drie drieluiken die hij maakte: in totaal negen schilderijen. Die zijn in de loop der tijd verspreid geraakt over de hele wereld, en in de tentoonstelling in het Van Gogh Museum dit weekend worden zeven van de negen schilderijen herenigd – een samenstelling die nog nooit eerder op deze manier te bewonderen zijn geweest.

Wanneer:
Vanaf 13 oktober 2023.

Waar:
Museumplein 6, Amsterdam.

Kom de BACARDÍ x Filling Pieces collectie shoppen

De samenwerking waarvan we niet wisten dat we ‘m nodig hadden: die van streetwear label Filling Pieces en het iconische rummerk BACARDÍ. De ondernemingen hebben hun krachten gebundeld om samen een dancefloor-ready capsule kledingcollectie te ontwerpen die bestaat uit bovenkleding, hoodies, T-shirts, cardigan sweaters, shirts én onmisbaar: dansschoenen. Vanaf 18 oktober is de collectie online verkrijgbaar, maar voor de ultieme BACARDÍ-experience shop je je ADE-look in de volledig omgebouwde Filling Pieces flagship store die vijf dagen lang in het teken zal staan van muziek, verbinding én BACARDÍ cocktails.

Wanneer:
Van donderdag 19 oktober tot en met zondag 22 oktober.

Waar:
Spuistraat 168, Amsterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Filling Pieces (@fillingpieces)

Kijktips

Dit weekend valt er ook weer genoeg te streamen voor de thuisblijvers. Op Netflix vind je veel nieuwe titels: onder andere The Lost City met Sandra Bullock en Channing Tatum, horrordrama The Fall of the House of Usher en nieuwe afleveringen van het vijfde seizoen van Love is Blind.

Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws