Marie Claires weekendtips

Van fijne shoptips tot leuke eetadresjes.

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Shop de Dries van Noten Beauty Collection bij De Bijenkorf

Zeg Belgische designer en menig modeliefhebber zegt meteen Dries van Noten. De reputatie van de modeontwerper gaat ‘m voor, maar net zo begerenswaardig als zijn kledingstukken, zijn ook de items uit de Dries Van Noten Beauty Collection, en die shop je binnenkort allemaal bij De Bijenkorf Amsterdam.

Van geuren, tot make-up en beautyaccessoires, de volledige beautycollectie is vanaf aankomende maandag verkrijgbaar bij De Bijenkorf Amsterdam. En de items verdienen een plekje op je verlanglijstje. De geuren ruiken heerlijk, de verzorgingsproducten zijn fijn en de make-up is mooi, en daarnaast heeft Dries Van Noten sustainability hoog in het vaandel. De producten zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en animal-friendly formules. De parfumflesjes en lipstickcases zijn navulbaar, de gebruikte materialen omvatten verantwoord geproduceerde, recyclebare grondstoffen en er is gebruik gemaakt van innovatieve, duurzame technieken. Sounds good, right?

Wanneer:
Vanaf 16 oktober 2023.

Waar:
Bijenkorf Amsterdam | Dam 1, Amsterdam.

Maak een vegan tosti

Het weekend is het moment om uitgebreid te tafelen – mits je daar zin in hebt. Soms wil je gewoon simpel en lekker. In dat geval zit je met een tosti eigenlijk altijd goed. Zoek je nog inspiratie? Wij keken dat af bij Sophie Ousri, die de vegan ‘hamplackjes’ van de Vegetarische Slager gebruikte om een tosti van meerdere lagen (!) te maken. Je hebt naast de vegan hamplackjes alleen nog plakken brood, vegan kaas en een saus naar keuze nodig.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sophie Ousri (@sophieousri)

Bezoek de Kapten & Son Store

De 9 straatjes in Amsterdam is weer een iconische winkel rijker. Sinds deze week zit de Kapten & Son store daar gevestigd. Je kunt hier prachtige jassen kopen, waarmee je stijlvol de herfst kunt trotseren. Denk aan regenjassen, fleecejassen en bodywarmers. Ook kun je er terecht voor prachtige accessoires. Van praktische tassen in mooie kleuren tot zonnebrillen, horloges en sieraden.

Waar:
Reestraat 12, Amsterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kapten & Son (@kaptenandson)

Maak een alcoholvrije cocktail

Een decennium geleden waren alcoholvrije alternatieven voor cocktails nog niet zo interessant, maar daar is de afgelopen tijd verandering in gekomen. Met de Seedlip Garden 108 van het non-alcoholische merk Seedlip maak je bijvoorbeeld heerlijke drankjes. Eentje die je echt eens moet proberen: de Wild Garden Mixer. Hiervoor heb je de volgende ingrediënten nodig: de Seedlip Garden 108, gekookt water – afgekoeld tot 80 ℃ met verse kruiden uit de tuin (zoals munt, basilicum, rozenblaadjes, tijm, salie en vlierbloesem, citroenblad, rozemarijn), honing, 10 milliliter sinaasappelsap, ijsblokjes. Ook nodig: een glas, een cocktailshaker met zeef, bamboerietje.

Zo maak je de Wild Garden Mixer:

  1. 1. Maak een warme infusie van de verschillende kruiden uit de tuin door gekookt water af te laten koelen naar 80 ℃. Giet het hete water over de tuinkruiden in een kom en doe er direct ijsblokjes bij. Schud even.
  2. Doe 50 ml Seedlip Garden, 100 ml van de kruideninfusie, 1 theelepel honing en 10 ml sap van een sinaasappel in een cocktailshaker en schud totdat er een laagje glazuur verschijnt.
  3. Doe ijsblokjes in een longdrinkglas en zeef je mix over de ijsblokjes in je glas.
  4.  Maak een klein bosje van je gemengde verse kruiden en bloemen en activeer de geurmoleculen door ze lichtjes in je handpalm te klappen. Serveer met de verse kruiden en een rietje
Beeld: Damon Rigter.

Nog werken? Doe dat dan in stijl bij Ruby Hotels

We hopen natuurlijk dat je weekend al vroeg begint, maar sommigen moeten op vrijdag nog werken. Je kunt dat doen vanaf je thuiskantoor, maar er zijn tegenwoordig ook heel toffe workspaces in Amsterdam beschikbaar. Eentje die we graag tippen zijn de Ruby Luuk Workspaces van Ruby Hotels. Of je nu een start-up opzet, een groot team aanstuurt of als freelancer werkt; iedereen is er welkom. Je hebt er comfortabele werkplekken, razendsnelle WiFi en onbeperkte barista-koffie, en er zijn vergaderruimtes die je kunt boeken zonder extra kosten. Je kunt hier gebruik van maken door een flexibel, all-inclusive lidmaatschap af te sluiten (en ja, dat is een lidmaatschap zonder gedoe).

Wanneer:
Maandag tot en met vrijdag, 09:00 – 17:00.

Waar:
Ruby Luuk Workspaces | in hetzelfde gebouw als Ruby Hotel & Bar, Amstelvlietstraat 4, Amsterdam. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ruby Workspaces (@rubyworkspaces)

Dineren bij Vegitalian

Vegitalian had al twee vestigingen in Utrecht, maar sinds kort is er een derde bijgekomen in Amsterdam. Bij het restaurant kun je vegan en vegetarische Italiaanse gerechten eten in een fijne Mediterrane sfeer. Van zuurdesem sandwiches tot kleurrijke bowls en (glutenvrije) pasta’s en pizza’s. Delizioso! 

Wanneer:
Zeven dagen per week geopend.

Waar:
Bilderdijkstraat, Amsterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vegitalian (@vegitalian.nl)

 

Bezoek de Tomorrowland Expo

Tomorrowland viert volgend jaar z’n 20-jarig bestaan. Om dit alvast te vieren, kun je bij De Rode Hoed in hartje Amsterdam de Tomorrowland Expo bekijken (en die is gratis te bezoeken). Je krijgt er een unieke Down Memory Lane Experience over de voorbije 20 jaar van Tomorrowland en een blik achter de schermen van het ‘Adscendo’ festivalthema van dit jaar. Je moet er alleen wel snel bij zijn, want de expositie is alleen vandaag en morgen nog te bezichtigen. 

Wanneer:
Tot en met vrijdag 20 oktober.

Waar:
De Rode Hoed | Keizersgracht 102, Amsterdam.

Openingsbeeld: NL Beeld 

Laatste nieuws