Marie Claires weekendtips

Er is weer van alles te doen!

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Bekijk de foto-expositie van Introdans ter ere van Erwin Olaf

Met de gratis toegankelijke tentoonstelling van Introdans en Museum Arnhem wordt een eerbetoon gegeven aan de onlangs overleden fotograaf Erwin Olaf (1959-2023). De expositie is al een tijdje te bewonderen en stelt een serie herkenbare en eigentijdse beelden tentoon die Olaf tussen 1997 en 2012 voor het Arnhemse dansgezelschap maakte.

Erwin Olaf overleed onverwachts in september 2023 en hoewel dit verlies een diepe leegte nalaat, zal zijn werk altijd blijven inspireren. Met de tentoonstelling willen Museum Arnhem en Introdans de geliefde kunstenaar eren en herdenken.

Wanneer: 
Tot en met 21 januari 2024.
op dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00.

Waar: 
Museum Arnhem, De Koepel | Utrechtseweg 87, Arnhem.

Introdans Erwin Olaf
Beeld: Erwin Olaf

Geniet van homemade comfort food bij Ms. Chelin

De koude temperaturen van het moment vragen om comfort food. En op dat gebied ben je bij restaurant en bar Ms. Chelin aan het juiste adres! De horecagelegenheid is op 1 november geopend in het iconische hostel Hans Brinker in onze hoofdstad. Met een dikke vette knipoog naar de culinaire gids serveren ze hier goede kwaliteit, maar dan zonder de poespas én voor een lekkere prijs. Ook voor een avondje cocktails drinken kun je hier prima terecht. Met een dagmenu vol Amsterdamse favorieten creëren ze smakelijke momenten die even gedurfd als ongecompliceerd zijn. Dus, waar wacht je nog op?

Wanneer: 
Maandag & dinsdag van 12.00 – 20.00.
Woensdag t/m zondag van 12.00 – 22.00.

Waar: 
Ms. Chelin | Kerkstraat 136-138, Amsterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ms.Chelin (@mschelin.ams)

Kom Zweeds genieten bij Kafé Kontrast

Bij Kafé Kontrast komen twee contrasterende culturen samen, namelijk de Zweedse en de Indonesische cultuur. Hier omarmen ze het Zweedse concept lagom, wat ‘precies goed’ betekent. De ondernemers achter deze nieuwe culinaire parel in De Pijp zijn de Zweedse chef Ellinor Strinnholm en Bunmi Okolosi, deze man is overigens ook het brein achter concepten als The Student Hotel, Dinner by Heston en Lima London. In het weekend opent Kafé Kontrast haar deuren voor een uitgebreide brunch en lunch, en op donderdag- en vrijdagavonden kun je genieten van een heerlijk diner inclusief aperitief.

Wanneer: 
Donderdag t/m zaterdag (diner) van 18.00 – 22.00.
Zaterdag en zondag (brunch) van 11.00 – 16.00.

Waar: 
Kafé Kontrast | Ceintuurbaan 71, Amsterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kafé Kontrast (@kafekontrast)

Kijktips

Per 1 januari zijn er natuurlijk weer heel wat klassieke filmtoppers op de streaming-diensten verschenen. Zo heeft Prime Video onder meer de romantische komedie Four Weddings and a Funeral en de hit Groundhog Day aan z’n aanbod toegevoegd. Op Videoland kun je vanaf nu genieten van Quentin Tarantino’s Reservoir Dogs, en de heerlijke Bohemian Rhapsody, die natuurlijk draait om de band Queen – met Rami Malek in de hoofdrol van Freddy Mercury.

Liever wegzwijmelen bij een goede dosis historische romantiek? Dan zit je goed op SkyShowtime, want daar is nu de film Anna Karenina (met hoofdrollen voor Keira Knightley, Jude Law en Aaron Taylor-Johnson) te zien.

Kortom: genoeg leuks om je mee te vermaken tussen al je grootse plannen en goede voornemens door!

Openingsbeeld: NL Beeld 

Laatste nieuws