Marie Claires weekendtips

Je hoeft je dit weekend niet te vervelen.

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Bezoek de tentoonstelling Fonāna

Het weekend leent zich perfect voor een museumbezoek. We tippen dan ook graag Fonāna, een tentoonstelling die al even te zien is en zeker de moeite waard is. Fonāna toont het werk van acht vrouwelijke kunstenaars uit Saoedi-Arabië en draait om hun perspectieven op het land dat vaak wordt gezien als conservatief en ontoegankelijk.

Wanneer:
Dagelijks te bezoeken, tot en met 14 februari.

Waar: 
Foam Fotografiemuseum | Keizersgracht 609, Amsterdam.

Ga naar de Rooftop Movie Nights in modethema

LuminAir heeft aankomend weekend wat leuks. Speciaal voor de Mastercard Hotelnacht organiseert de skybar in samenwerking met CHANDON Gardon Spritz een speciale Rooftop Movie Nights met modethema. In de skybar vind je een knusse bioscoopsetting – filmstoelen voorzien van headphones (en popcorn en fashion-inspired cocktails) – en krijg je de mogelijkheid om te genieten van de klassieker The Devil Wears Prada.

Wanneer: 
Van zaterdag 13 januari op zondag 14 januari.
Drie time slots: 15:00, 19:00 en 23:00.

Waar:
Luminair Amsterdam | Oosterdoksstraat 4, 1011 DK Amsterdam.

Bezoek het Winter Wonderland van GUESS

Eerder lanceerde GUESS nog de luxe GUESS-strandclubs in Europa, en dat smaakte voor het modemerk naar meer. In samenwerking met GUESS-partners introduceert het huis nu drie nieuwe ‘brand takeover’-projecten, waarbij drie skioorden worden omgetoverd tot GUESS Winter Wonderlands. Een van de bestemmingen is het prachtige Cortina D’ampezzo in Italië. GUESS biedt hier verschillende activiteiten in de sneeuw, er is een exclusieve GUESS-skilift, een enorme GUESS-schommel op de bergtop en in het hart van Cortina vind je een prachtige GUESS-boetiek. Daarnaast kun je de Winter Wonderland van GUESS ook ervaren in Zermatt (Zwitserland) en Hochzillertal-Kaltenbach (Oostenrijk).

Waar: 
Cortina, Zermatt en Kaltenbach.

Luistertip

Omroep ZWART heeft een nieuw radioprogramma: Met Mandy!. De feelgood radioshow wordt gepresenteerd door Mandy Woelkens en is een mix van human interest en entertainment waarbij positief nieuws centraal staat. Ook schuiven er interessante en inspirerende gasten aan en wordt iedere week een bijzondere column aangehaald.

Wanneer:
Elke zondag wekelijks om 21:00 te horen.

Waar:
NPO Radio 1.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Omroep ZWART (@omroepzwart)

Kijktips

Wil jij je graag vermaken met een toffe film, een goede serie of indrukwekkende documentaire? Dan is er ook genoeg te bekijken en te streamen. Neem nu JDL Behind the Wall. Voor deze docu volgde regisseur Deborah Faraone Mennela een jaar lang het leven van street artist Judith de Leeuw (JDL). In JDL Behind the Wall zien we hoe de kunstenares werkt aan een muurschildering van 30 meter. In haar werk staan meestal maatschappelijke onderwerpen centraal, maar voor haar creatie Love is Stronger Than Death speelde de dood van haar vader de rode draad. JDL Behind the Wall is 17 januari te bekijken op AVROTROS.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @deborahfaraonemennella

Zin om naar de bioscoop te gaan? Sinds deze week kijk je er de nieuwe Mean Girls-film. De klassieker uit 2004 is in een nieuw jasje gestoken, maar grotendeels komt de verhaallijn nog overeen met de eerste Mean Girls-film. De net verhuisde Cady Heron probeert op haar nieuwe school haar draai te vinden en raakt bevriend met The Plastics, bestaande uit Regina George, Karen Shetty en Gretchen Wieners, de populairste meiden van de school. Cady wordt in de groep opgenomen, maar het gaat allemaal niet zo soepel wanneer ze voor Regina’s ex-vriendje Aaron Samuals valt.

Ook is er weer genoeg te streamen op de video-on-demand services. Vanaf morgen kun je op Netflix Love is Blind: Zweden bekijken en de streamingdienst breidde diens aanbod deze week ook al uit met de film Lift en de serie Boy Swallows Universe. Op SkyShowTime kun je Asteroid City en The Curse bekijken, en op Videoland kijk het het viertiende seizoen van Weet Ik Veel?, de documentaire The American Southwest en het eerste seizoen van Casa Di Beau Winterspecial.

Openingsbeeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws