Dit zijn de grootste skincare-fouten die we in de winter maken

En dat kan resulteren in een droge en beschadigde huid.

Centrale verwarming, koude temperaturen, grillige wind; onze huid krijgt in de winter heel wat te verduren. Een gezonde huidbarrière kan dit vaak wel aan, maar wanneer je er de verkeerde skincare-gewoonten op nahoudt, kan die huidbarrière minder verdragen dan je misschien denkt.

No-go’s

Volgens dermatoloog dr. Sam Bunting is het belangrijk om je skincare-routine aan te passen op het seizoen. Zeker in de winter is het belangrijk om je huidbarrière te beschermen, om irritatie, droogheid en gevoeligheid van de huid te voorkomen. Met Business Insider deelt ze welke huidverzorgingsfouten ze veel ziet in de winter.

Geen afzonderlijke SPF gebruiken

Steeds meer mensen weten dat UV-straling niet goed is voor je huid, maar hier handelen we nog niet altijd op de correcte manier naar. Zo is het aanbrengen van een moisturizer of primer met een SPF erin niet voldoende. Je moet echt een afzonderlijke SPF aanbrengen. Ook al zul je in de winter niet verbranden, de UV-straling van de zon is alsnog schadelijk. “Dat zijn de stralen die diep doordringen en die daadwerkelijk schade aan de huid veroorzaken die voor huidveroudering kunnen zorgen”, aldus dr. Bunting.

Je brengt niet genoeg moisturizer aan

In de winter is de huid vaak wat droger – niet zo gek met de koude lucht buiten, de centrale verwarming binnen en de hete douches die we nemen. Dit houdt in dat de huid van de meeste mensen wel wat extra hydratatie kan gebruiken, oftewel: een moisturizer die beter voedt.

Dr. Bunting raadt aan om een vochtinbrengende crème te gebruiken die ingrediënten als ectoïne, squalaan en madecassoside bevat. Deze ingrediënten vind je vaak in Koreaanse huidverzorgingsproducten. “Ze zijn krachtig, maar voorkomen dat je huid er vettig uit zal zien.”

Je gebruikt de verkeerde lipblam

Misschien zijn jouw lippen minder gevoelig voor de kou, maar veel mensen hebben in de winter te maken met droge lippen. Een lipbalm is dan ook een staple in menig handtas, maar die lipverzorging heeft pas zin als je de juiste gebruikt. Dr. Bunting ziet het vaak gebeuren dat mensen lipbalms gebruiken die irriterende ingrediënten bevatten. De dermatoloog raadt aan om geen lippenbalsem te gebruiken die een geur of kleur bevat, omdat dit vaak leidt tot meer irritatie.

Bron: Insider | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws