Dit is de verrassend simpele en betaalbare skincare-routine van Michelle Keegan

De Fool Me Once-ster gebruikt onder andere producten van The Body Shop en Weleda.

Netflix series Fool Me Once photocall - London

Fool Me Once draait natuurlijk om soldaat Maya die alles op alles zet om te ontdekken wie haar man heeft vermoord. Een spannende serie vol twists. Al kan het de skincare-fanaat ook niet ontgaan zijn hoe egaal en glowy het gelaat van hoofdrolspeelster Michelle Keegan is.

 

Simpele skincare-routine

Michelle Keegan heeft een aantal gouden rollen op haar naam staan, maar haar succes lijkt de actrice niet naar het hoofd te zijn gestegen. Ze lijkt erg down-to-earth te zijn gebleven, en dat geldt zeker voor haar skincare-routine. Waar sommige actrices van haar kaliber het erg ingewikkeld maken (lees: huidverzorgingsroutine van 12 stappen), houdt Michelle het simpel. Die van haar bestaat slechts uit vijf stappen, waarvan eentje optioneel, zo vertelde ze in gesprek met Women's Health UK.

Stap 1: reiniger

Haar huidverzorgingsroutine begint voor Michelle altijd met een cleanser. "Ik heb twee cleansers en ik zweef altijd tussen twee. Een is van The Body Shop: de Vitamine E Cleanser. Mijn huid voelt er verjongd en gehydrateerd door. De andere cleanser is de Elemis Foaming Cleanser. Die voelt heel fijn aan op je huid." En voor deze producten betaal je zeker niet de hoofdprijs. De Vitamin E Facial Cream Cleanser van The Body Shop kost €19 euro, de Elemis Foaming Cleanser koop je voor €26.

Stap 2: toner

Een toner maakt niet standaard deel uit van haar huidverzorgingsregime, maar af en toe vindt Michelle het fijn om wat extra hydratatie aan te brengen na het reinigen. "Ik gebruik soms de Elemis Toning Spray nadat ik mijn huid heb gereinigd. Met name in de ochtend, om mijn huid net dat beetje extra te geven." De toning spray die Michelle graag gebruikt is de Superfood Kefir-Tea Mist van Elemis, en die koop je voor ongeveer dertig euro.

Stap 3: moisturizer

De meeste mensen brengen elke dag (meerdere keren per dag) een moisturizer aan, maar Michelle is hier een uitzondering op. "Ik ben gek op Weleda Skin Food", vertelt ze over de moisturizer. "Het is wat dikker en ik draag het 's nachts, ongeveer drie keer per week." De Skin Food-crème van Weleda is erg budget-friendly. Je koopt 'm al voor €5,99.

Stap 4: Gezichtsmasker

Ook essentieel in de routine van Michelle? Een gezichtsmasker. "Mijn favoriet is die van Charlotte Tilbury, een droog sheet-masker dat in een soort van olie verandert wanneer je het op je gezicht legt." Het gezichtsmasker waar Michelle het over heeft, de Charlotte Tilbury Instant Magic Facial Dry Sheet Mask (Single Sheet), is verkrijgbaar voor €24 euro, waarmee het niet echt een budgettopper is. Michelle gebruikt deze dan ook niet te vaak. Ze wisselt 'm af met de Simple Water Boost Sheet Masks. En die zijn gewoon verkrijgbaar voor 3 euro per pakje.

Stap 5: Gezichtsolie

In de ochtend gebruikt ze 'm niet, maar Michelle vindt het heerlijk om voor het slapen gaan een gezichtsolie op haar gezicht aan te brengen. "'s Nachts gebruik ik een Recovery Oil van Kiehl's, die werkt heerlijk rustgevend." Het Midnight Recovery Concentrate kun je voor zo'n €30 euro bemachtigen.

Bron: Women's Health UK | Beeld: NL Beeld