Dit zijn de belangrijkste cryptomunten van het moment 

Cryptomunten, het digitale goud. Bitcoin kennen we allemaal, maar er zijn duizenden digitale munten. Sommige bekender dan anderen, allemaal zijn ze gericht op technologische innovatie. Wil je graag investeren in crypto, maar weet je eigenlijk niet zo goed waar in? In dit artikel laten we je kennismaken met verschillende cryptomunten. 

Bitcoin 

De cryptomunt die we allemaal kennen. Bitcoin was de allereerste crypto en is nog steeds het grootste wat betreft marktkapitaal. Bitcoin wordt vaak afgekort met BTC en werd geïntroduceerd in 2009 door Satoshi Nakamoto, een pseudoniem van een persoon of groep personen die graag anoniem wil blijven. De cryptomunt heeft voor veel opschudding gezorgd in de financiële wereld. 

Ethereum 

Ethereum is naast een cryptomunt ook een platform voor smart contracts en gedecentraliseerde applicaties. Ethereum introduceerde het concept van smart contracts. Dit zijn zelf uitvoerende contracten met vooraf bepaalde voorwaarden. Deze kunnen worden gebruikt voor allerlei toepassingen, zoals het vastleggen van auteursrecht of het doen van automatische betalingen. 

Cardano 

Cardano is een blockchain-platform dat zich richt op schaalbaarheid en duurzaamheid. Ook Cardano is een platform voor decentrale applicaties net als Ethereum. Het is ontwikkeld door academici die geprezen worden om hun wiskundige benadering van de blockchain. 

Solana 

Deze cryptomunt staat bekend om zijn zeer snelle transacties en lage kosten. Dit blockchainplatform is gericht op het vergroten van de schaalbaarheid van gedecentraliseerde applicaties. 

Ripple 

Ripple is naast een cryptomunt ook een betalingsprotocol dat wordt gebruikt door verschillende financiële instellingen. Het platform richt zich op het vereenvoudigen van internationale transacties en betalingen en het onderling verbinden van financiële instellingen.  

Polkadot 

Dit platform richt zich op het mogelijk maken van het uitwisselen van informatie op verschillende blockchains. Het streeft ernaar om een ecosysteem te creëren waarbij er verschillende blockchains naast elkaar kunnen bestaan. 

Dogecoin 

Deze cryptomunt is oorspronkelijk ontstaan als meme. Dogecoin heeft de aandacht getrokken door zijn actieve community en tech ondernemer Elon Musk die belegde in de munt. Hierdoor werd de munt ongekend populair.  

Chainlink 

Dit gedecentraliseerde netwerk zorgt ervoor dat smart contracts informatie kunnen verkrijgen van externe gegevensbronnen. Het zorgt ervoor dat er verbinding ontstaat tussen blockchains en veel gebruikte systemen met data bij organisaties.  

Welke cryptomunt kies je? 

Als je net begint met het investeren in crypto is het kiezen van een munt een uitdagende taak. Er zijn een aantal solide munten die vaak worden gezien als een verstandige keuze voor beginnende cryptobeleggers. Zo zijn gevestigde cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum een redelijk veilige keuze. Ook Cardano is een solide munt waar je prima in kunt investeren als je net begint met beleggen in crypto. 

Hoe begin je met beleggen in crypto? 

Als je wil beginnen met crypto zijn er een aantal dingen belangrijk. Allereerst is het goed om je te verdiepen in een bepaalde cryptomunt en deze eerst een tijdje te volgen. Beleggen in cryptomunten is niet hetzelfde als beleggen in aandelen of obligaties. Verdiep je dus eerst goed in deze markt. 

Maak een account aan bij een exchange 

Om te kunnen handelen in crypto moet je eerst een account aanmaken bij een crypto exchange. Het is aan te raden om dit te doen bij een grote en bekende exchange. Heb je een account aangemaakt en je bankgegevens gekoppeld, dan ben je klaar om te beleggen in crypto. 

Bepaal je strategie 

Het is een goed idee om van tevoren je strategie te bepalen.  

HODL

Investeer je in crypto om op de lange termijn te profiteren van een koerswinst. In dit geval kun je het beste een cold wallet gebruiken waar je je cryptomunten op kan opslaan. Hierdoor wordt het makkelijker om je niet te laten beïnvloeden door de markt. 

Daytrading

Gaat dit je allemaal te langzaam, dan kun je ook denken aan daytrading. Hierbij maak je gebruik van kleine prijsschommelingen die plaatsvinden binnen enkele minuten tot uren. Ook als je wilt gaan daytraden is het erg belangrijk dat je je goed verdiept in de materie. 

Beeld:  Jonathan Borba (Pexels) 

Laatste nieuws