Marie Claires weekendtips

Van sporttips tot lunchtips.

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Trainen met een glaasje gin na

Januari is nou niet de leukste maand van het jaar. De festiviteiten liggen weer achter de rug, en we proberen het sporten en gezond eten na de decembermaand weer op te pakken – én we laten tijdens Dry Januari alcohol ook nog eens links liggen. Om de maand leuker te maken hebben Damrak Virgin en fitnesstudio Trib3 iets leuks bedacht: Gym en Gin. Je werkt je eerst flink in het zweet tijdens een intensieve training bij Trib3 en wordt daarna aan de bar beloond met verschillende Damrak Virgin-cocktails.

Wanneer:

19 januari (je volgt op deze dag een HIIT-workshop).

20 januari (je volgt op deze dag een extra intensieve workout van 90 minuten).

Waar:

Trib3 Rozengracht | Rozengracht 88, 1016 NG Amsterdam.

Lunchen bij NENI Amserdam

Het weekend leent zich perfect voor een uitgebreide lunch. En wie deze maand meedoet aan Veganuary én Dry January zit bij Neni goed. Het Amsterdamse restaurant serveert sowieso al heerlijke vegan gerechten, maar speciaal voor deze maand is het menu uitgebreid met nog meer vegan opties. En dan is er ook nog de (alcoholvrije) bar. Bestel zeker de nona spritz met Martini Vibrante, komkommer en soda.

Bezoek de tentoonstelling Living Looonger

Het NEMO Science Museum staat bekend als de plek waar kinderen zich goed kunnen vermaken, maar ook volwassenen kunnen een vermakelijk bezoek aan het museum brengen. Zeker als ze naar De Studio van NEMO Science Museum gaan. Op de extra locatie op het naastgelegen Marineterrein kun je vanaf morgen de nieuwe tentoonstelling Living Looonger bewonderen. De afgelopen 150 jaar is de levensverwachting van de mens verdubbeld en de tentoonstelling laat alle mogelijkheden (maar ook gevolgen) van een langer leven zien. En je kunt er ook meteen je eigen biologische leeftijd onderzoeken.

Wanneer:

Te bezoeken vanaf 19 januari 2024.

Waar:

De Studio van NEMO Science Museum | Gebouw 027A, Kattenburgerstraat 5, Amsterdam.

Leestip: De Dikke Mensen Show  

Anno 2024 werken we hard aan een inclusieve maatschappij, maar we zijn er helaas nog niet. Met zijn boek De Dikke Mensen Show maakt overgewicht-deskundige en psycholoog Wouter Cornet een vuist tegen overgewichtsdiscriminatie. In zijn boek behandelt hij verschillende thema's, zoals de motieven van fatshamers om mensen belachelijk te maken om hun gewicht, en de vooroordelen die mensen (waaronder huisartsen, docenten, politici en zelfs diëtisten) hebben over personen met overgewicht en obesitas.

Waar: 

Vanaf nu te koop, onder andere bij Bruna.

Kijktips

Op Netflix kijk je sinds deze week de film No Hard Feelings. Maddie (Jennifer Lawrance) staat op het punt haar huis te verliezen en neemt daarom een wel heel bijzondere baan aan. Helikopterouders Allison en Laird (Laura Benanti en Matthew Broderick) huren haar in, zodat zij hun introverte en verlegen 19-jarige zoon Percy (Andrew Barth Feldman) kan helpen om uit zijn schulp te kruipen.

https://www.youtube.com/watch?v=pzvQAg9FkX8

Ook kijk je op Netflix sinds deze week de film From the Ashes, het eerste seizoen van Kübra, de dramafilm Blue Bayou en het eerste seizoen van American Nightmare. En ook andere streamingsdiensten hebben hun aanbod uitgebreid. Op Videoland kijk je nu de docu: I'm an Alcoholic: Inside Recovery, het zeventiende seizoen van Help, Mijn Man Is Klusser en het negende seizoen van Married At First Sight.

https://www.youtube.com/watch?v=Jh59H_d19Kg

Op SkyShowtime kun je nu de film Rounders streamen en het derde en vierde seizoen van Below Deck Mediterranean. Amazon Prime breidde diens aanbod uit met het de horrorfilm Winnie The Pooh: Blood and Honey, de dramafilm Corona Depression en de komedie The Wedding Invitation. Op Disney+ kun je sinds kort de documentaire The Jewel Thief, het eerste seizoen van de dramaserie The Artful Dodger en de Sci-Fi film The Creator kijken.

Openingsbeeld: NL Beeld