Waarom iedereen het over de nieuwe Netflix-serie One Day heeft

Dé perfecte serie op om Valentijnsdag te bingen.

We zijn dol op romantische films en series en al helemaal als ze gebaseerd zijn op een al bestaand boek. Onlangs voegde Netflix weer een parel van een miniserie toe en op social media gaat het sindsdien nergens anders meer over.

Gebaseerd op een boek

Vorige week verscheen de Britse serie One Day op de streamingdienst. Het is een bewerking van het gelijknamige boek van David Nicholls, waar eerder ook al een film van werd gemaakt. One Day bestaat uit 14 afleveringen van ongeveer 30 minuten. Maar met die afleveringen is iets bijzonders aan de hand: ze spelen zich namelijk allemaal af op 15 juli, maar dan steeds met een jaar er tussen.

Het verhaal

Het verhaal volgt Emma (Ambika Mod) en Dexter (Leo Vincent Woodall), die elkaar in 1988 ontmoeten op hun afstudeerfeest. Na een mislukte onenightstand besluiten de twee contact te houden, en zo ontstaat een bijzondere band. Want ondanks dat hun wegen scheiden, blijven hun levens in elkaar verweven.

Over een periode van bijna 20 jaar zien we hoe de vriendschap tussen Emma en Dexter constant op de proef wordt gesteld. Het is duidelijk dat de twee gevoelens hebben voor elkaar, maar kan die liefde alle uitdagingen doorstaan…?

Populair

Hoewel er dus al een film over het verhaal is, krijg je in de serie een wat uitgebreidere kijk. Tevens heeft boekenschrijver Nicholls het script voor de serie ook geschreven. “Ik heb echt van de film genoten, maar ik denk dat veel mensen het gevoel hadden – en ik ben het daarmee eens – dat een film van anderhalf uur meestal niet genoeg is om een epische roman van 20 jaar te vertellen,” legt actrice Ambika uit aan Radio Times. “Ik denk dat de manier waarop onze schrijvers te werk gaan echt prachtig is, en hopelijk zullen mensen meer van het boek te zien krijgen in de serie.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Netflix US (@netflix)

Op social media heeft men het nergens anders meer over. “This was so brilliant and beautiful“, schrijft iemand op Instagram. En: “Binged this all in one night. 🤩”, laat iemand anders weten.

Omdat het een miniserie is, is het onwaarschijnlijk dat er een tweede seizoen komt. Gelukkig komen er nog genoeg andere series aan dit jaar!

Bron: Elle, Stylist | Beeld: Netflix

Laatste nieuws