Blijkbaar is het hartstikke goed voor je relatie om koosnaampjes te gebruiken

Hoe noem jij je partner het liefst?

Sommige koosnamen zul je niet in het openbaar gebruiken (‘Hebben we thuis nog brood, poes?’), maar uit onderzoek blijkt dat het juist goed is voor je relatie als je ze wel voor je partner hebt.

[wp_ad_camp_]

Lekker gebruiken, die koosnaampjes

Ja, het is zo dat koosnaampjes het vermogen hebben om mensen in je omgeving te doen huiveren, maar ze doen meer dan dat. Uit onderzoek van Superdrug Online Doctor onder 1.000 volwassenen blijkt dat koppels die koosnaampjes voor elkaar hebben 16 procent meer kans hebben om gelukkig te zijn in hun relatie.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder Amerikanen en Europeanen. En in Amerika blijken ze meer fan te zijn van koosnaampjes dan in Europa. 87 procent van de Amerikanen in een relatie heeft een koosnaam voor hun partner, in vergelijking met 74 procent van de Europeanen. We kunnen dus nog wat leren van de Amerikanen, want de bevindingen van het onderzoek logen er niet om.

Favorieten

Het onderzoek onthulde dat 90 procent van de Amerikanen die een bijnaam had voor hun partner, aangaf tevreden te zijn in hun relatie. Dit percentage lag een stuk hoger dan bij stellen die geen speelse of liefdevolle bijnamen gebruikten. Slechts 56 procent van hen gaf aan tevreden te zijn. Favoriete koosnamen bleken beautiful, gorgeous en honey te zijn. De meest geliefde koosnaam in Europa is het Duitse Schatz, gevolgd door cutie en hun – we zijn in Europa niet vies van een Engelse bijnaam.

Gebruik je momenteel nog geen koosnaam voor je partner? Tijd om het dan wel te overwegen. Het kan namelijk de tevredenheid in relaties verhogen. Grappig genoeg beïnvloedt het de tevredenheid over hun relatie in Amerika meer dan in Europa. Het gebruik van een lieve naam verhoogt in de VS de tevredenheid met 16 procent, in Europa ‘slechts’ met 9 procent.

Bron: Business Insider | Beeld: Andrea Piacquadio (pexels) 

Laatste nieuws