Dit zijn de drie manieren waarop we de double denim trend dit voorjaar dragen

De zogenoemde Canadian tuxedo is ook dit voorjaar hip.

Modetrends kunnen zo grillig zijn als een vurige, verboden liefdesaffaire, maar de denim top en denim bottom komen altijd weer samen. Het denim duet is ook dit voorjaar weer in. Wij delen hoe je ‘m kunt dragen.

Van faux-pas naar modefavoriet

De denim on denim trend heeft niet altijd de beste reputatie gehad. Nadat het in de jaren 50 een dikke hit werd – onder anderen Elvis Presley en Marilyn Monroe rockten de Canadian Tuxedo – verslapte de aandacht voor het spijker ensemble in de sixties. In de jaren ’70, ’80 en ’90 leefde de trend weer op. Misschien herinner je je Drew Barrymores grunge style nog, de jonge actrice droeg in 1991 een double denim look tijdens haar Toy Soldiers première in Los Angeles. De negatieve stempel werd rond de zeroes pas op de trend gedrukt. De verantwoordelijken? Je raadt het misschien al. Britney Spears en Justin Timberlake.

Justin en Britney gingen met hun matchende double denim outfits wat ver. Niet alleen verschenen ze in een matchende outfit op de AMA’s, maar hun outfit was western-inspired en de patchwork-details zorgden niet bepaald voor het nonchalante effect dat de twee wellicht voor ogen hadden. De mode misstap staat bij de meesten nog steeds in het geheugen gegrift. Googel je de namen Britney Spears en Justin Timberlake? Dan geeft de zoekmachine niet hun relatie als eerste suggestie, maar hun denim look.

Britney Spears en Justin Timberlake bij de American Music Awards in 2001.

Hoewel denim nooit uit de mode raakte (jeans zijn tijdloos), zagen we de double denim look tot 2014 maar zelden voorbijkomen. De look liet zich vanaf toen weer voorzichtig zien. Fast forward naar 2021: de spijker-op-spijkerlook kwam terug uit de vergetelheid. De afgelopen jaren stelden we weer enthousiast outfits samen waarin spijkerstof de hoofdrol speelde. En het lijkt erop dat de look voorlopig nog niet op z’n retour is. Vandaag de dag matchen modekenners verschillende wassingen, texturen en kleuren met elkaar, en hebben ze manieren gevonden om double denim chic en veelzijdig te stylen.

Er zijn zoveel manieren waarop je de trend kunt vormgeven, maar de volgende double denim-styles zien we momenteel het meest voorbijkomen.

Jeans met een spijkerblouse

De jeans met spijkerblouse combinatie lijkt momenteel de populairste manier om de double denim look te dragen. Het staat stijlvol, is laid back (zonder te nonchalant te zijn) en is als het ware het witte canvas dat je nodig hebt om de opvallendste accessoires en eyecatching sieraden te dragen.

Stylingtip: kies voor een spijkerbroek en spijkerblouse in verschillende blauwtinten om het wat interessanter te maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gemma Talbot (@gemmatalbot)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jessica Skye (@_jessicaskye)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jessica Skye (@_jessicaskye)

Jeans + jean jacket

Spijkerjassen hebben de meesten (nog wel ergens) in hun garderobe hangen. Dit voorjaar is het moment om ‘m af te stoffen en te combineren met een fijne jeans. Veel influencers kiezen voor een blauwe denimlook, maar het is ook erg interessant om een blauwe spijkerjas te combineren met zwarte jeans, of vice versa.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Karolina (@karo.couture)

Co-ords

De afgelopen jaren zijn co-ords razend populair geworden. Je vindt ze in verschillende kleuren en patronen, en er zijn ook leuke matchende denim stukken verkrijgbaar. Overigens ook erg leuk om apart van elkaar te dragen als je niet in een co-ord mood bent.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zaheera Mohammed (@zaheee22)

Perfect voor de lente

De dubbele spijkerlook is niet specifiek verbonden aan een seizoen, maar als we een periode moesten kiezen die zich perfect leent voor deze trend, is het de lente wel. De denim look is speels en fris, precies zoals we de lente ook zien. Bovendien, tijdens het voorjaar hoeven we hopelijk geen dikke winterjassen meer te dragen die onze look verhullen.

Beeld: NL Beeld, Instagram 

Laatste nieuws