Waarom je nooit samen met een vriendin moet diëten

Zo blijkt uit onderzoek.

Lees ook

Diëten is altijd een uitdaging, daarom kiezen sommigen ervoor om het samen met een vriendin of partner te doen. Zo lijkt het een stuk makkelijker aangezien je elkaar kan motiveren. Maar uit onderzoek blijkt dat samen aan een dieet beginnen niet altijd de beste optie is. 

Onderzoek

Een nieuw onderzoek van het medisch tijdschrift Cell heeft onlangs onthuld dat “gezond” eten voor iedereen anders is. Onderzoekers hebben een aantal tests uitgevoerd bij meer dan 800 proefpersonen, waaronder lichaamsmetingen en bloedtesten. De deelnemers gekregen identieke maaltijden en om de vijf minuten werden hun glucosewaarden gecontroleerd. Daardoor konden ze bepalen welk voedingsmiddelen meer vatbaar waren voor het verhogen van hun bloedsuikerspiegel. 

Lees ook: 8 Voordelen als je regelmatig sport

Reactie

Wat ze ontdekten was dat elk persoon anders reageerde en de reden hiervoor heeft te maken met onze darmbacteriën. Iedereen draagt triljoenen unieke darmbacteriën bij zich, waardoor het alleen maar logisch is dat we allemaal verschillende reacties op hetzelfde voedsel hebben.

Gezond

Dat betekent dat traditioneel “gezond” voedsel, zoals tomaten, voor sommigen goed kan zijn, maar dat het ook een risico kan vormen voor anderen met een hogere bloeddruk. Als je van plan bent om een dieet te volgen, raden voedingsdeskundigen je aan om een eetdagboek bij te houden van wat je eet en hoe het je lichaam beïnvloedt, voordat je een plan opstelt. 

Bron: Marie Claire USA | Beeld: Mean Girls

Laatste nieuws

Zie ook