Zo ga je om met een vriendin die alleen maar over zichzelf praat

Vrouwen geven hun mening.

Lees ook

Heb jij een vriendin die alleen maar over zichzelf praat en je nooit vragen stelt? Het kan ontzettend irritant zijn en je kunt zelfs overwegen om de vriendschap te verbreken. Maar hoe geërgerd je je ook voelt over deze situatie, zou het kunnen dat je misschien iets over het hoofd hebt gezien? Zou er een minder voor de hand liggende reden kunnen zijn voor hun onvermogen om je bij het gesprek te betrekken? Of?

Reacties

Een gebruiker op Reddit was benieuwd en stelde de vraag wat andere vrouwen in deze situatie doen. Enne, daar kwamen allerlei reactie op. Lees hieronder wat de reacties zijn en welk advies ze geven. 

Lees ook: Het streven naar geluk maakt je juist ongelukkig

1. Waarom?

“Ten eerste vraagt een volger zich ‘waarom’ af. Zijn ze eenzaam en hebben ze niemand anders om mee te praten? Of hebben ze een gebrek aan sociale vaardigheden? In die gevallen beseffen ze het misschien niet. Of zijn ze gewoon egocentrisch? Geef ze het voordeel van de twijfel. Misschien hebben ze nog nooit een echte vriend gehad en weten ze niet hoe ze die relatie moeten onderhouden. Als dat niet werkt of als dat niet het geval is, praat er met hen over of neem afstand.”

2. Openstellen

“Ik had zo’n vriendin en op een gegeven moment probeerde ik erachter te komen waarom ik bevriend met haar was. Ik realiseerde me dat ik ook andere dingen in onze relatie waardeerde, dus het was de moeite waard om ervoor te werken. Met haar realiseerde ik me dat haar manier is om zich verbonden te voelen met mensen door haar problemen te delen. En ze verwacht, op een bepaald niveau, dat anderen hetzelfde zullen doen. Daarom ben ik me meer voor haar open gaan stellen en met meer van mijn problemen naar haar toe gegaan. Ze was erg ontvankelijk en een goede vriendin in deze situaties. Onze relatie was gelijker geworden toen ik haar vriendschap begon te spiegelen en ik realiseerde me dat ik er baat bij had om me meer open te stellen”. 

3. Autistisch

“Ik ben autistisch en vergeet te vragen hoe het met mensen gaat, zelfs als ik om hen geef. Ik heb moeite met gesprekken in balans brengen. Ik praat of ik luister, en ik kan niet makkelijk van de ene naar de andere gesprekspartner overschakelen. Ik heb talloze mensen verloren die ik echt leuk vond en als vrienden beschouwde, waarschijnlijk door deze vertraging in mijn sociale vaardigheden.”


4. Uitputtend

“Vrienden hebben die alleen maar over zichzelf praten is uitputtend en het is duidelijk dat ze je leven niet echt waarderen, wat een teken is dat ze niet echt je vriend zijn (als dit een constant probleem is). Bespaar jezelf de moeite door afstand te nemen en nieuwe en betere vrienden te maken die voor je zullen zorgen zoals je voor hen zorgt.”

5. ADHD

“Ik heb ADHD en ik lijk me niet te realiseren wanneer ik veel over mezelf praat. Ik moet echt proberen me te concentreren om vragen te stellen aan mensen (zelfs aan mensen waar ik echt om geef, zoals mijn man en mijn moeder). Mijn hersenen hebben de neiging om door te blijven ratelen over van alles en nog wat.”

6. Uitlaatklep

“Ik ben een emotionele uitlaatklep voor mensen geworden om naar toe te gaan. Soms wordt het een beetje te veel en heb ik een emotionele inzinking, maar ik ben te aardig om ‘nee’ te zeggen. In werkelijkheid zou het twee kanten op moeten werken: je helpt elkaar als het leven moeilijk wordt en bouwt elkaar op. Wat heeft een vriendschap anders voor zin?”

Bron: Cosmopolitan US | Beeld: My Best Friend’s Wedding

Laatste nieuws

Zie ook