De cropped trenchcoat is de must-have van dit voorjaar

Ruil je lange trenchcoat voor kort exemplaar.

De cropped trenchcoat is de must-have van dit voorjaar

Korte jasjes zijn een van de grootste trends dit voorjaar. Van bomberjacks tot blazers, deze lente gaan we voor kort. Perfect om je figuur te laten stralen, en de nadruk te leggen op mooie broeken en rokken zonder dat een lange jas je kleding bedekt.

Korte trenchcoat

Denk je aan een trenchcoat, dan denk je aan een lange, elegante en tijdloze jas. Toch gaan we het deze lente anders zien. De cropped trenchcoat is namelijk de trend van het moment. Het icoon voor mooie lentedagen is ineens een stukje ingekort, en dat bevalt ons wel. We zouden zelfs kunnen stellen dat de korte trench symbool staat voor ontwikkeling, opnieuw uitvinden en vernieuwing. De klassieke trenchcoat is namelijk al jaren een item dat altijd in de mode is, dus waarom zou je een formule die zo goed werkt niet in een modern jasje steken?

Grote merken zoals Khaite, Loewe en Burberry zetten de toon dit jaar met de elegante korte jasjes. Door het nieuwe silhouet wordt de jas ineens een stuk moderner en sportiever. En zoals verwacht, volgen ook de mainstream merken als Zara en H&M nu met items die op deze trend inspelen. Nog niet helemaal overtuigd? We hebben een aantal inspirerende outfits voor je op een rijtje gezet.

De korte trenchcoat is zo veelzijdig dat het item niet in je kast mag ontbreken. De looks hierboven verbeelden perfect dat de jas heel goed samengaat met een blouse en spijkerbroek. Maar wanneer het straks echt zomerweer is, hoeft de trench niet terug in de kast. De jas kan namelijk ook prachtig gedragen worden met een mooi rokje en goed paar hakken. En wat dacht je van een jurkje met hoge laarzen? De veelzijdige cropped trench is echt een toevoeging aan je garderobe. Wij gaan in elk geval op zoek naar het perfecte exemplaar.

Fashion
  • Her
  • NL Beeld