Nicola Coughlan noemt haar intieme scènes in Bridgerton een 'f*ck you' aan bodyshamers

"Er is een scène waarin ik heel naakt ben voor de camera, en dat was mijn idee, mijn keuze." 

Nicola Coughlan

Je kunt het bijna niet gemist hebben: de eerste helft van het derde seizoen van Bridgerton is nu te streamen op Netflix. Hoewel we nog even moeten wachten tot het tweede deel verschijnt (omcirkel 13 juni in je agenda), onthulde actrice Nicola Coughlan dat er heel intieme scènes aan gaan komen waarin ze 'very naked' zal zijn.

Intieme scène

We willen natuurlijk niet spoilen, maar fans van Bridgerton wisten al voor het derde seizoen op Netflix verscheen dat Penelope Featherington (Nicola Coughlan) en Colin Bridgerton (Luke Newton) samen zouden komen. De serie staat daarnaast bekend om de intieme scènes tussen de koppels, en die stonden ook Nicola en Luke te wachten. In gesprek met Stylist onthult de Ierse actrice dat ze erg naakt te zien zal zijn tijdens deze scènes. En dat was iets wat ze zelf graag wilde.

"Ik heb specifiek gevraagd om bepaalde zinnen en momenten op te nemen (in het script, red.)", vertelt Nicola. "Er is een scène waarin ik heel naakt ben voor de camera, en dat was mijn idee, mijn keuze. Het voelde gewoon als de grootste f*ck you aan alle gesprekken rondom mijn lichaam. Het was verbazingwekkend empowering. Ik voelde me op dat moment mooi en ik dacht: 'Als ik 80 ben, wil ik hierop terugkijken en onthouden hoe verdomd goed ik eruitzag'."

Commentaar op lichaam

Aan het begin van 2022 deelde Nicola op Instagram dat ze het zat was dat ze zo vaak ongevraagde opmerkingen over haar lichaam kreeg. In de post – die ze inmiddels heeft verwijderd – stelde ze dat ze geen berichten meer over haar lichaam wilde ontvangen. "Als je een mening over mijn lichaam hebt, deel die alsjeblieft niet met me. De meeste mensen zijn lief en proberen me niet te beledigen, maar ik ben ook maar een mens. Het is heel moeilijk om dagelijks duizenden berichten over je uiterlijk te ontvangen", schreef ze toen.

En dat was zeker niet de eerste keer dat Nicola zich erover uitsprak. Ze schreef al eens een essay voor The Guardian waarin ze wilde benadrukken dat vrouwen meer zijn dan hun lichaam en gewicht. “Kunnen we acteurs op hun werk beoordelen en niet op hun lichaam? En kunnen we in interviews alsjeblieft vrouwen niet meer vragen naar hun gewicht, vooral als het compleet irrelevant is? Ik zie veel interviews van tien jaar geleden waarvan mensen nu zeggen: ‘Oh, wat waren de vragen ongepast!’ Helaas gebeurt dit nog steeds”, schreef Nicola. “Elke keer dat iemand mij over mijn lichaam vraagt, maakt dat me zo oncomfortabel en verdrietig dat ik niet gewoon over mijn werk kan praten. Het werk waar ik zo van houd.”

Celebrity
  • Stylist.co.uk
  • Bridgerton